Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.07.2017 09:42

Hlavné mesto začalo s opravami komunikácií vo Vrakuni


Snímka zdroj: (hmb).


Hlavné mesto pokračuje v opravách ciest a zlepšovaní kvality života obyvateľov v Bratislave.


Aktuálne sa začalo s opravou Hradskej ulice v dĺžke približne 1 km v úseku od križovatky so Železničnou ulicou po zastávku MHD pred vrakunským Pentagonom. Po nej bude nasledovať oprava Podunajskej ulice, ktorú bude sprevádzať aj oprava chodníka či oprava zastávky MHD Hradská. Vo Vrakuni je okrem toho rozbehnutých viacero projektov, a to nielen z oblasti dopravy, ale aj z oblasti životného prostredia.

„Pokračujeme v rozbehnutom tempe opravy ciest v rámci prvej etapy, počas ktorej sme opravili 6 komplexných úsekov ciest. Okrem Hradskej ulice vo Vrakuni je naplánované aj pokračovanie opravy Podunajskej ulice z minulého roka, ktorá bude opravená komplexne v úseku 3 kilometrov,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Oprava komunikácie Podunajskej ulice by mala trvať do konca prvého augustového týždňa. V pláne na tento rok 2017 je oprava 27 km ciest, 9 km chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD.

V mestskej časti Vrakuňa je popri oprave miestnej komunikácie Podunajskej ulice v pláne na august aj oprava chodníka na tejto ulici a plánuje sa tiež oprava zastávky MHD na Hradskej, a to za Rajeckou a za Šíravskou v smere na Dvojkrížnu. Mesto zodpovedá za bezpečnosť a zdravie svojich obyvateľov, preto je dôležité myslieť aj na peších a cestujúce verejnosť v tejto časti Bratislavy. Okrem toho, pokiaľ ide o rozvoj dopravy v danej lokalite a zlepšenie dopravnej situácie za účelom zvýšenia bezpečnosti a priepustnosti dopravy, pripravujeme rozšírenie existujúcej okružnej križovatky a to vybudovaním druhého výjazdu na kruhovom objazde v smere na Vrakuňu.

Pokiaľ ide o riešenie dlhodobých problémov v spojitosti s Pentagonom, do doby, kým sa to vyrieši a bude tu zriadená trvalá policajná stanica, mesto pracuje na zriadení dočasnej stanice pre mestskú políciu, ktorá bude v týchto miestach intenzívne hliadkovať 24-hodín denne. Dočasná stanica bude k dispozícii už v najbližšom čase.

Z ďalších projektov treba spomenúť projekt inštalácie polopodzemných kontajnerov na zmiešaný komunálny odpad a triedený odpad, ktoré by mali byť umiestnené aj v lokalite Pentagonu, taktiež budovanie záchytných parkovísk pri cintoríne Vrakuňa či vybudovanie verejného osvetlenia vo Vrakunskom lesoparku.

V minulom roku sa v bratislavskej MČ Vrakuňa podarilo v spolupráci s jej starostom Martinom Kurucom zrealizovať viacero projektov, ktoré skvalitnili život tamojších obyvateľov a prispeli ku zvýšeniu ich komfortu, okrem opravy ciest sa zároveň podarilo rozšíriť voľnočasovú zónu vo Vrakunskom lesoparku, ktorá je určená nielen deťom, ale aj dospelým.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií
V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.
viac
16.02.2021
Poslanci PSK vyčlenili na opravu mostov a ciest v kraji 5 000 000 eur
Sumu 5 000 000 eur schválili prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom online rokovaní pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) na opravu desiatich mostov a 15 úsekov ciest v kraji.
viac
07.04.2022
Prešov chce v tomto roku opraviť komunikácie za takmer tri milióny eur
Do opráv ciest, chodníkov a parkovísk plánuje mesto Prešov v najbližších troch rokoch investovať takmer 5,5 milióna eur. V tomto roku to majú byť rekonštrukčné práce za takmer tri milióny eur.
viac
01.08.2022
Letné mesiace využilo mesto na rekonštrukcie ciest a chodníkov
Letné mesiace využila samospráva Trenčína na rekonštrukcie a opravy ciest a chodníkov. Práce realizuje vo viacerých častiach mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %