Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.10.2016 06:00

Hornonitrianska obec chce zriadiť zberný dvor


Ilustračná snímka: (tasr).


Zberný dvor, na ktorom by umiestňovali jej obyvatelia rôzne druhy odpadov, plánuje zriadiť na svojom území obec Jalovec v okrese Prievidza. Náklady na realizáciu svojho zámeru odhadla na 10 000 eur.


Zberný dvor o ploche 661 štvorcových metrov (m2) plánuje zriadiť na pozemkoch za obecným úradom s výmerami 2109 m2 a 1939 m2 v jej vlastníctve, vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila obec v uplynulých dňoch na posúdenie vplyvov na životné prostredie a je aktuálne v zisťovacom konaní. "Urbanisticky je územie svojou exponovanou plochou, orientáciou, terénnym členením, komunikačným napojením ako aj existujúcimi stavbami pre navrhovanú činnosť vhodné," skonštatovala obec.       

Areál bude podľa samosprávy vybavený príslušnými kontajnermi na zber jednotlivých druhov odpadov, ďalší bude umiestňovať na spevnené plochy a do skladu. Pri ostatných druhoch odpadu pôjde o kapacitu 80 ton ročne, nebezpečných päť a elektroodpadu desať ton ročne.        

S realizáciou svojho zámeru plánuje Jalovec začať ešte tento mesiac. Navrhovaná prevádzka tiež podľa nej bude zdrojom pracovných miest.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Vybudovaním zberného dvora ušetrí obec na vývoze komunálneho odpadu
Hornooravská obec Hruštín, ktorá je vstupnou bránou do námestovského okresu, vybuduje v tomto roku nový zberný dvor na separáciu odpadu.
viac
24.05.2017
V Opatovciach nad Nitrou vybudujú zberný dvor z fondov EÚ
Zvýšenie intenzity a zefektívnenie systému triedeného zberu odpadu chce vybudovaním zberného dvora dosiahnuť samospráva Opatoviec nad Nitrou (okres Prievidza).
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
23.09.2020
Objemný odpad bude mesto zbierať po novom
Objemný odpad z domácností budú v Partizánskom zbierať v novej forme. V každej lokalite mesta bude zber trvať jeden deň a bude pod kontrolou zamestnancov technických služieb a príslušníkov mestskej polície.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %