Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.01.2020 02:30

Informačný deň - Európske hlavné mesto kultúry 2026


Ilustračná snímka, zdroj: lexikon.sk


Ministerstvo kultúry SR informuje mestá a obce s ambíciou uchádzať sa o titul Európske hlavné mesto kultúry – Slovenská republika 2026 o programe Informačného dňa, ktorý sa uskutoční 17. januára 2020 v priestoroch ministerstva.


Cieľom podujatia je sprostredkovať verejnosti informácie o celom procese výberu EHMK 2026, ako aj o všetkých kritériách, ktoré sa na súťaž vzťahujú.

Informačný deň otvorí ministerka kultúry Slovenskej republiky Ľubica Laššáková. Kľúčovým rečníkom podujatia bude zástupca Európskej komisie a koordinátor podujatia Európske hlavné mestá kultúry Sylvain Pasqua. O svoje skúsenosti sa podelia aj zástupcovia víťazného projektu Košice Interface 2013 a predstavitelia projektu EHMK – Rakúsko 2024z mesta Bad Ischl. Medzi rečníkmi budú aj čelní predstavitelia Únie miest Slovenska a Združenia miest a obcí Slovenska.

Podujatie je určené najmä a predovšetkým pre potenciálne kandidátske mestá a obce v SR, s ambíciou zapojiť sa do súťaže, ako aj pre ich kľúčových predstaviteľov, zástupcov Únie miest Slovenska, zástupcov Združenia miest a obcí Slovenska, predsedov samosprávnych krajov a v neposlednom rade pre zainteresovaných predstaviteľov ústredných orgánov štátnej správy.

Program Informačného dňa ministerstvo zverejňuje v nadväznosti na Výzvu na predkladanie prihlášok do akcie Európske hlavné mesto kultúry – Slovenská republika 2026 zo 17. decembra 2019.

Vzhľadom na obmedzenú kapacitu miest si Vás dovoľujeme požiadať, aby ste svoju účasť potvrdili v dostatočnom časovom predstihu, najneskôr však do 14. januára 2020. Vyplnenú a podpísanú prihlášku na účasť na Informačnom dni očakávame len elektronicky na mailovej adrese: EHMK@culture.gov.sk a gabriela.madrova@culture.gov.sk.

Program Informačného dňa vrátane Prihlášky na účasť na Informačnom dni je k dispozícii na: http://www.culture.gov.sk/posobnost-ministerstva/medzinarodna-spolupraca/europska-unia/ehmk-2026-vyzva-367.html

Autor: (ts-mksr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.12.2019
Slovenské mestá sa môžu prihlasovať do akcie Európske hlavné mesto kultúry
Ministerstvo kultúry SR v utorok na webe zverejnilo výzvu na podávanie prihlášok do akcie Európskej únie (EÚ) Európske hlavné mesto kultúry v SR na rok 2026. Výzva platí do konca októbra 2020 a slovenský víťaz bude známy najneskôr v decembri 2021.
viac
24.02.2020
Žilina bude pripravovať prihlášku na Európske hlavné mesto kultúry
Mesto Žilina sa bude pripravovať na prihlásenie sa do výzvy na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2026. Po prvom kole konzultácií s kultúrnou obcou a kľúčovými partnermi v meste, zámer prípravy a predloženia prihlášky v utorok 18. februára odobrili žilinskí mestskí poslanci na svojom rokovaní.
viac
05.11.2021
Bez Trenčianskych Teplíc by to nešlo
Finálový boj Trenčína o titul Európske hlavné mesto kultúry vrcholí.
viac
11.12.2021
Historický úspech! Trenčín sa v roku 2026 stane Európskym hlavným mestom kultúry
Kandidatúra krajského mesta na tento prestížny titul spojila celý región. Podporu a súčinnosť vyjadrovali starostovia, primátori, študenti, umelci i široká verejnosť naprieč celým Trenčianskym krajom. Výsledky boli vyhlásené na sociálnych sieťach Ministerstva kultúry SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %