Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.03.2022 11:35

Jar a leto budú v regióne Piešťan bohaté na podujatia


Na archívnej snímke budova kúpeľov - hotel Thermia Palace v Piešťanoch. Snímka zdroj: (tasr).


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany má v kalendári na tento rok viac ako stovku podujatí.


Sú medzi nimi veľké medzinárodné festivaly, podujatia s dlhoročnou tradíciou, ale aj rôzne novinky. Sľubujú podľa výkonnej riaditeľky OOCR Tatiany Nevolnej oddych a zábavu pre ľudí všetkých vekových kategórií a rôznorodých záujmov.

Ťažiskom podujatí v kúpeľnom meste sú tradične mesiace máj až jún. „Už približne mesiac pred oficiálnym otvorením letnej kúpeľnej sezóny Piešťany výrazne ožijú akciami,“ avizuje Nevolná. „Hneď prvý májový deň oslávime 110. výročie známeho secesného kúpeľného hotela Thermia Palace, krátko nato sa bude konať festival letectva s atraktívnym programom. Nebudú chýbať obľúbené Tradičné umelecké remeslá, neodmysliteľné Piešťanské zlaté stuhy s automobilovými veteránmi. Čaká nás aj noblesný Art Nouveau Festival – Zlatý vek Piešťan, ktorého tradíciu založili kúpele minulý rok a hneď nultý ročník bol veľmi úspešný,“ opísala riaditeľka OOCR. K letným Piešťanom patrí aj 67. Music festival Piešťany či Piešťany Street Art Festival pouličného umenia, budú tiež Organové dni, medzinárodný filmový festival Cinematik a symbolické uzavretie hlavnej sezóny v podobe medzinárodnej súťaže a výstavy kvetín Victoria Regia.

Desiatky podujatí ohlásili aj ďalší členovia OOCR. V máji sa otvoria Vrbovské pivničky, druhá májová sobota v Hlohovci a Drahovciach patrí kvetinovému trhu Deň kvetov. V Hlohovci okrem toho majú na programe aj bohaté Fraštacké leto či Cestu rozprávkovým lesom, na konci júna sa v Krakovanoch uskutočnia už 55. Folklórne slávnosti, v júli zasa oslávia Medzinárodný deň čipky.

„Okrem rôznych akcií cestovného ruchu Rezort Piešťany tento rok podporí aj údržbu turistických chodníkov a oddychových zón v meste a okolí. Vďaka príspevku vznikne tiež aplikácia Gotický kostol Starý kláštor v priebehu dejín, ktorá bude slúžiť na propagáciu tejto našej národnej kultúrnej pamiatky a rozvoj jej turistického potenciálu. Rezort Piešťany tento rok príspevkom podporí aj prevádzku kúpaliska Eva na kúpeľnom ostrove,“ dodal predseda predstavenstva OOCR Michal Bezák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2021
Nádielka letných zážitkov v regióne Stredné Slovensko
Slnečné dni a pekné počasie lákajú každoročne do regiónu veľké množstvo návštevníkov. Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spoločne s partermi ani tento rok nezaháľala a pre návštevníkov pripravila rôznorodé aktivity, ktoré môžu počas leta zažiť.
viac
17.06.2022
Záhorie ponúka cez víkend koncert, rozprávkovú cestu, festival aj cyklistiku
Záhorie ponúka cez víkend (18. a 19. 6.) program, ktorý okrem podujatí ako koncert, festival či cyklistické preteky ponúkne aj dve nové výstavy pre milovníkov umenia. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
12.08.2022
Záhorie cez víkend ponúka hody, slávnosti aj festivaly jedla a pitia
Záhorie ponúka cez víkend (13. - 14. 8.) rozmanitý program. Od hodov v stupavskej časti Mást cez obecné slávnosti v Rohožníku až po ochutnávku gastronomických špecialít v Skalici či pivný festival na Gazárke.
viac
21.09.2022
V regióne chýbali počas leta najmä domáci návštevníci
Vo Vysokých Tatrách chýbali počas letnej turistickej sezóny najmä domáci návštevníci. Riaditeľka tamojšej oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Lucia Blašková informovala, že pokles slovenskej klientely bol v porovnaní s minulým rokom na úrovni približne 30 percent.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %