Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.09.2020 10:05

Jedna stredná škola v BBSK je zatvorená


Úrad BBSK.


Všetky okresy Banskobystrického samosprávneho kraja boli k 14. septembru 2020 podľa oficiálnych informácií Úradu verejného zdravotníctva v zelenej zóne, najviac aktívnych prípadov ochorenia COVID-19 bolo k 10. septembru v okresoch Lučenec, Banská Bystrica a Zvolen.


S ohľadom na počet aktívnych prípadov k celkovému počtu obyvateľov pristúpil Banskobystrický samosprávny kraj koncom uplynulého týždňa v okrese Lučenec k zvýšeniu ochrany klientov v zariadeniach sociálnych služieb (ZSS).

Zákaz návštev v okresoch Lučenec a Poltár

Až do odvolania platí pre ZSS v okrese Lučenec zákaz návštev, pobyt klientov mimo zariadenia je obmedzený na nevyhnutnú mieru a zvýšená pozornosť je venovaná zdravotnému stavu klientov i zamestnancov v zariadeniach. Sprísnený režim bude platiť až do zlepšenia celkovej pandemickej situácie v okrese.

„Zákaz návštev v ZSS dnes pre okresy Lučenec a Poltár vyhlásil aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Lučenci, rozšíril sa tým aj na zariadenia, ktoré nespadajú do pôsobnosti BBSK. Chceli by sme apelovať na rodinných príslušníkov klientov, aby tieto nariadenia rešpektovali. Rovnako ich žiadame o dodržiavanie plánov návštev a pokynov v ostatných zariadeniach. Len ak budeme všetci zodpovední a ohľaduplní, budeme mať situáciu aj naďalej pod kontrolou,“ hovorí Denisa Nincová, riaditeľka odboru zdravotníctva a sociálnych služieb Úradu BBSK.

V karanténe podľa jej slov momentálne nie je žiadne zariadenie sociálnych služieb v pôsobnosti kraja.

Dve školy pod kontrolou RÚVZ

Pod kontrolou regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) sú v okrese Lučenec dve stredné školy.

Stredná odborná škola vo Fiľakove je v červenej zóne a vyučovanie je tu podľa nariadenia úradu verejného zdravotníctva prerušené do 20. septembra. V domácej izolácii sú do tohto dátumu všetci žiaci, pedagogickí i nepedagogickí zamestnanci školy. Žiaci i zamestnanci sa podrobia testovaniu podľa pokynov RÚVZ Lučenec.

V oranžovej zóne je podľa pokynov RÚVZ Stredná priemyselná škola stavebná Oskara Winklera - Winkler Oszkár Építőipari Szakközépiskola v Lučenci. Tu je vyučovanie prerušené v jednej triede, ktorú navštevuje žiak, ktorého rodinní príslušníci boli pozitívne testovaní na COVID-19. Vyučovanie v triede je predbežne prerušené do 16. septembra, o ďalšom postupe rozhodne príslušný RÚVZ na základe výsledkov testovania žiaka.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, hovorkyňa BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
27.08.2020
MŠVVaŠ odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi
Rezort školstva odporúča zvážiť prenájom telocviční športovými klubmi. Dôvodom je najmä zamedzenie kontaktu rôznych skupín ľudí v spoločných priestoroch. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
29.01.2021
Banskobystrická župa rozdá zamestnancom stredných škôl respirátory FFP2
Všetci zamestnanci stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, dostanú balíček piatich respirátorov KN95 (FFP2). Župa tak chce zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom a uľahčiť im fyzický návrat do škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %