Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.02.2022 03:20

Kampus športu a zdravia v Petržalke sa opäť posunul o krok vpred


Podpis Memoranda. Snímka zdroj: (BSK).


Šport, športové aktivity, pohyb zohrávajú v našich životoch čoraz dôležitejšiu funkciu. To si uvedomuje aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý plánuje na pozemku v bratislavskej Petržalke vybudovať multifunkčný a moderný kampus športu a zdravia a to v spolupráci s viacerými aktérmi.


Jedným z nich je aj Slovenský atletický zväz (SAZ), s ktorým v utorok (22.2.) BSK podpísal Memorandum o vzájomnej spolupráci pri výstavbe športoviska „Atletický štadión národného významu v Bratislave“.

„Je nevyhnutné vytvárať a budovať modernú športovú infraštruktúru. Napríklad atletický štadión ​v meste stále absentuje. Verím, že po dobudovaní sa toto miesto stane jedným z najvýznamnejších v Bratislave a športovci či verejnosť ho budú s radosťou využívať,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Atletický štadión bude slúžiť na športovú prípravu reprezentácie Slovenskej republiky a členov atletických klubov Atletického zväzu Bratislavy a taktiež na organizovanie športových atletických podujatí medzinárodného významu. Zároveň bude k dispozícii aj pre širokú verejnosť. Pôjde o štadión s plnohodnotnou tartanovou bežeckou oválnou dráhou, dráhou a doskočiskom pre trojskok a skok do diaľky, sektormi pre vrhačské disciplíny, či skok do výšky a skok o tyči.

„Je pre mňa cťou byť krstnou mamou projektu a som vďačná, že máme nad sebou ochrannú ruku župy. Teším sa, keď už štadión ožije športom. Takéto štadióny by mali byť v každej časti mesta, pretože voziť deti na tréningy cez celé mesto je pre rodičov neúnosné. Je to športovisko, ktoré by nemalo chýbať ani pri školách,“ povedala rekordérka v skoku do výšky, česko-slovenská reprezentantka, olympionička a krstná mama projektu Mária Mračnová.

Okrem atletického štadiónu budú súčasťou multifunkčného a moderného kampusu športu a zdravia hokejový štadión, multifunkčná športová hala pre kolektívne športy, plavecký bazén, viaceré workoutové a iné exteriérové ihriská, kvalitné verejné priestranstvo, detské ihriská, zázemie pre inline korčuľovanie či plážový volejbal. Všetko vo vzájomnej symbióze. Zámerom BSK je vytvoriť dlhodobo udržateľný areál, ktorý bude zároveň rešpektovať princípy SMART školy.

„Je to zoficiálnenie našich dlhoročných snáh, aby sme v Bratislave mali atletický osem dráhový štadión. Spoločne so župou sme tento krok spečatili a verím, že takýto športový stánok tu vznikne. Slúžiť bude na podujatia vyššej úrovne, mládežnícke súťaže, ale dostupný bude aj širokej verejnosti. Výhodou takéhoto športoviska je, že je oň záujem zo strany verejnosti, detí, škôl, ale i športovcov. Dopyt po atletike je na Slovensku obrovský,“ uzavrel prezident SAZ Peter Korčok.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
08.12.2021
Budúcnosť dopravy v Bratislavskom kraji je postavená na koľajach
Kolóny, znečistené ovzdušie, prach, hluk. Taká je každodenná dopravná realita v Bratislavskom kraji. Príčinou je najmä vysoký podiel individuálnej automobilovej dopravy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vidí riešenie v koľajovej doprave a výstavbe prestupných terminálov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %