Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
27.01.2020 02:20

Knižnicu chcú po rekonštrukcii otvoriť v najbližších týždňoch


Ilustračná snímka: ProVirtual


V Žiari nad Hronom pokračujú s rekonštrukciou Mestskej knižnice Michala Chrásteka. Z toho dôvodu je aktuálne pre čitateľov zatvorená, to by sa však malo zmeniť už v najbližších týždňoch.


"Hrubá stavebná časť je ukončená. Plášť je vymenený, strecha zrekonštruovaná, takisto boli vymenené okná a dvere," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.       

Dodal, že v knižnici aktuálne prebiehajú ešte práce v interiéri a vybudovaný má byť tiež nový bezbariérový prístup. Podľa Baláža robia všetko pre to, aby mohli knižnicu verejnosti sprístupniť čo najskôr.       

"Nemáme presný termín, ale v najbližšom čase, v horizonte možno dvoch týždňov by mala byť knižnica otvorená, pokiaľ sa tam nevyskytne nejaký problém," podotkol s tým, že keď to počasie dovolí, pokračovať budú v budovaní bezbariérového prístupu.       

Na rekonštrukciu knižnice získalo mesto dotáciu vo výške 170.000 eur z Environmentálneho fondu. Mesto už v minulosti informovalo, že celkové náklady na rekonštrukciu sa vyšplhajú do výšky 253 440 eur. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V Mestskom sade v Žiari nad Hronom chystajú ovocinársky kurz
V Mestskom sade, ktorý v žiarskom Parku Štefana Moysesa vysadili na jeseň minulého roka, chystajú prvé podujatie. Pre všetkých pestovateľov a záhradkárov prichystalo mesto v sobotu 24. marca praktický ovocinársky kurz.
viac
04.04.2018
Samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje cyklochodník naprieč mestom
Žiarska samospráva hľadá firmu, ktorá vybuduje 3,7 kilometra dlhý cyklochodník spájajúci mesto s priemyselným parkom. Zákazku v predpokladanej hodnote takmer 497-tis. eur bez DPH obstaráva mesto prostredníctvom elektronického systému Josephine.
viac
14.10.2019
Počas jesenného upratovania sa obyvatelia zbavili 49 ton odpadu
Počas jesenných dní čistoty, ktoré sa nedávno uskutočnili na území mesta Žiar nad Hronom, sa obyvatelia zbavili takmer 49 ton objemného odpadu. Celkovo bolo v rámci tejto akcie uskutočnených 70 vývozov.
viac
11.08.2023
Zrekonštruovanú krytú plaváreň plánuje mesto otvoriť v septembri
V meste Žiar nad Hronom bude po štyroch rokoch pre verejnosť opäť prístupná krytá plaváreň. Po rozsiahlej rekonštrukcii ju mesto plánuje oficiálne otvoriť v septembri, v súčasnosti sa v rámci projektu uskutočňujú už len dokončovacie práce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %