Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.03.2023 03:20

KOLO rozšíri v apríli zber zachovaných vecí do mestských častí


Bratislavské centrum opätovného využitia - KOLO.


Bratislavské centrum opätovného využitia - KOLO rozširuje zber zachovaných vecí do celého hlavného mesta.


Počas apríla budú môcť obyvatelia odovzdať zachované predmety na opätovné použitie priamo vo svojej mestskej časti (MČ). Informovala o tom Zuzana Balková z mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

"Od 1. do 29. apríla prebehnú zbery zachovalých a stále funkčných predmetov priamo v jednotlivých mestských častiach Bratislavy," skonštatovala Balková.

Zberné miesta a jednotlivé termíny sú zverejnené na webe. Na ňom nájdu aj zoznam vecí, ktoré KOLO prijíma a ktoré nie. OLO však zároveň pripomína, že na zberných miestach v mestských častiach nebude možné z kapacitných dôvodov odovzdať nábytok väčších rozmerov. Tie je potrebné priniesť priamo do stálej prevádzky KOLO.

Cirkulárny projekt KOLO otvorilo OLO vlani v októbri na Pestovateľskej ulici. Do konca marca ho navštívilo viac ako 50.000 ľudí. Hlavné mesto ušetril projekt o takmer 100 ton potenciálneho odpadu. Jeho súčasťou je aj osvetové a kreatívne centrum. Čoskoro by sa mala otvárať aj dielňa - opravovňa i spustiť zber zachovaných elektrospotrebičov.

KOLO je otvorené od utorka do piatka od 10.00 do 18.00 h, cez víkend do 17.00 h. V pondelky je KOLO zatvorené.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.12.2020
Vrecový zber separovaného odpadu z domov rozšíria do ďalších lokalít
Zber a odvoz vytriedeného odpadu z bratislavských rodinných domov tzv. vrecovým systémom na budúci rok postupne zavedú aj do ďalších bratislavských mestských častí.
viac
16.02.2022
Zber kuchynského bioodpadu na jar rozšíria do ďalších mestských častí
V Bratislave rozšíria na jar zber kuchynského bioodpadu do ďalších mestských častí. V marci sa zapojí Záhorská Bystrica, v apríli Karlova Ves a Dúbravka.
viac
12.09.2022
Mestské bazáre sa zmenia na stabilné centrum opätovného použitia
Príležitostné víkendové mestské bazáre sa zmenia na stabilné Bratislavské centrum opätovného použitia - KOLO. Jeho prevádzku otvoria 8. októbra vedľa centrály mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
11.10.2022
V Bratislave otvorili KOLO, stabilné mestské centrum opätovného použitia
Hlavné mesto v spolupráci s mestskou organizáciou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) otvorili v sobotu Bratislavské centrum opätovného použitia – KOLO.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %