Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.12.2019 01:55

Komárno rozšírilo kapacitu útulku pre bezdomovcov


Ilustračná snímka: komarno.sk


Komárňanská radnica v tomto roku rozšírila kapacitu útulku pre bezdomovcov na Hradnej ulici z 28 na 35 miest.


Ľudia bez domova tu okrem prístrešku môžu požiadať aj o čisté oblečenie či využívať služby strediska osobnej hygieny, prípadne mestskú nocľaháreň s kapacitou sedem miest.       

Magistrát zároveň vyzval obyvateľov mesta, aby počas zimného obdobia venovali zvýšenú pozornosť ľuďom žijúcim na ulici. „Ak sa dozvedia o človeku v krízovej situácii, môžu okamžite, cez deň aj v noci, volať na tiesňové číslo mestskej polície 159. Počas bežného pracovného týždňa je možné takéto prípady nahlásiť aj pracovníkom sociálneho oddelenia mestského úradu,“ pripomína radnica.       

Ľuďom bez domova môžu obyvatelia mesta pomôcť aj darovaním teplého oblečenia a obuvi. „Veľmi užitočné sú aj uteráky, posteľná bielizeň a deky, ktoré je možné odovzdať v budove na Športovej ulici vedľa hotela Panoráma, prípadne aj na vrátnici mestskej polície,“ informoval magistrát.       

Pre ľudí bez domova je počas zimných mesiacov zabezpečené aj podávanie teplých jedál. „Vďaka zapojeniu sa širokej verejnosti, podnikateľov, cirkvi a dobrovoľníkov pod vedením Zoltána Kollára sa v spolupráci s mestom bude jedlo a nápoje podávať týždenne trikrát. Verejnosť môže na tieto aktivity darovať jedlo v potravinách na Budovateľskej ulici a na Kaczovej ulici,“ pripomína radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Komárno buduje v časti Veľký Harčáš nové komunitné centrum
Mesto Komárno buduje nové komunitné centrum v mestskej časti Veľký Harčáš. Výstavba sa začala v máji, ukončená by mala byť do konca tohto roka.
viac
11.10.2017
Autobusová stanica v Komárne dostane nový vzhľad
Príspevková organizácia mesta Komárno Comorra Servis v týchto dňoch rekonštruuje hlavnú budovu komárňanskej autobusovej stanice. Organizácia získala na obnovu budovy finančné prostriedky v hodnote 89 122,- eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry na základe podaného projektu.
viac
24.04.2018
V Komárome otvorili návštevnícke centrum budúceho mosta na Dunaji
Návštevnícke centrum budúceho mosta cez rieku Dunaj medzi Komárnom a severomaďarským mestom Komárom otvorili v pondelok v Komárome.
viac
06.11.2019
Mesto Košice kúpilo päť núdzových prístreškov pre bezdomovcov v tvare iglu
Päť takzvaných iglu pre bezdomovcov zakúpilo mesto Košice. Ide o jednomiestne a dvojmiestne pohotovostné príbytky z polyethylenovej peny. V utorok tri z nich odovzdalo Arcidiecéznej charite Košice (ACHK) a ďalšie dve neziskovej organizácii Oáza – nádej pre nový život v Bernátovciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %