Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
28.10.2018 07:05

Komunálne voľby nebudú v piatich obciach, nikto v nich nekandiduje


Omastiná - ilustračná snímka.


Novembrové komunálne voľby sa v piatich obciach neuskutočnia. Ide o obce Dubno, Girovce, Jurkova Voľa, Michalková a Ondavka. Nebudú si tam voliť starostu ani poslancov do zastupiteľstva.


Dôvodom je nepodanie kandidačných listín. TASR to potvrdila hovorkyňa Štatistického úradu SR Jana Morháčová s tým, že ide o údaje k 23. októbru.       V ďalších šiestich obciach sa nebudú voliť starostovia. Sú nimi Omastiná, Horná Lehota, Jalovec, Moškovec, Slovenské Pravno a Majere. V 23 obciach prebehnú neúplné voľby do miestneho zastupiteľstva. Obyvatelia si tam budú totiž voliť nižší počet poslancov, ako bol určený.       Komunálne voľby budú 10. novembra. Hlasovanie vyhlásili celkovo v 2926 slovenských mestách a obciach vrátane mestských častí a magistrátov Bratislavy a Košíc. Právo voliť v týchto voľbách má na Slovensku viac ako 4,4 milióna ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.09.2018
Kandidáti majú posledných 10 dní na prihlásenie sa do komunálnych volieb
Kandidáti na primátorov, starostov a komunálnych poslancov či strany, ktoré ich navrhujú, majú posledných desať dní na podanie kandidačnej listiny pre novembrové komunálne voľby. Termín vyprší 11. septembra. Vyplýva to z informácií z webu Ministerstva vnútra SR.
viac
28.10.2018
M. Kaliňák:Znalosť kompetencií orgánov samospráv je kľúčom k férovému hodnoteniu
Kým v susednej Českej republike zvolili starostov a primátorov poslanci zastupiteľstiev, na Slovensku vzídu štatutári obcí i poslanci priamo z komunálnych volieb, ktoré sa uskutočnia v sobotu 10. novembra.
viac
29.10.2018
Starostov a primátorov môže voliť viac ako 55-tis. prvovoličov
V novembrových komunálnych voľbách bude môcť voliť podľa aktuálnych odhadov Štatistického úradu (ŠÚ) SR viac ako 55-tis. prvovoličov. Voličov, ktorí už v iných voľbách hlasovali, ale v komunálnych môžu až tento rok, je podľa odhadov 227-tis.
viac
14.11.2018
Andrej Kulik zažil počas 32 rokov na čele obce viac pozitívneho
Starostu obce Dlhé Klčovo vo Vranovskom okrese Andreja Kulika vystrieda po desiatkach rokov Ľubica Zubková (nezávislá), ktorá pracuje na tamojšom obecnom úrade päť rokov. V sobotňajších komunálnych voľbách získala 292 hlasov, čo predstavuje 45,62 percenta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %