Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
25.08.2021 03:15

Kontrola nákupov za verejné peniaze patrí do konceptu otvoreného vládnutia


Ilustračná snímka.


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák prijal pozvanie od splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti Martina Giertla na prezentáciu práce úradu na októbrovom Týždni otvoreného vládnutia.


„Potešila ma pozvánka od pána splnomocnenca a jeho záujem o aktivity úradu, ktoré sú v súlade s podstatou otvoreného vládnutia. K tým aktivitám určite patrí koncept verejnej politiky otvorenej komunikácie kontrolného orgánu, ktorý sa stal súčasťou novely zákona o verejnom obstarávaní, s radosťou ho predstavíme a vysvetlíme, v čom spočíva úloha a postavenie kontrolného orgánu v právnom štáte. Rovnako ma teší jeho návrh na spoluprácu pri tvorbe ďalšieho Akčného plánu Iniciatívy pre otvorené vládnutie v SR,“ hovorí predseda úradu Miroslav Hlivák.

Splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Martin Giertl oceňuje potvrdenie užšej spolupráce s úradom pri agende otvoreného vládnutia: „Verejné obstarávanie, ktoré dodržuje princípy otvoreného vládnutia, je dôležitou súčasťou tém medzinárodnej Iniciatívy pre otvorené vládnutie, keďže pomáha efektívnemu nakladaniu s verejnými zdrojmi. Dlhodobo vnímam mnohé aktivity úradu, ktoré smerujú práve k podpore týchto princípov a teším sa, že prichádza k užšiemu prepojeniu úradu s agendou Iniciatívy pre otvorené vládnutie, ktorú koordinuje Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.“

Autor: (ÚVO)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2021
Spolupráca GP SR a ÚVO bude kľúčová pre dôslednú kontrolu míňania peňazí z EÚ
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka sa po prvý raz od nástupu do funkcie stretol s predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom, aby prehodnotili doterajšiu spoluprácu a nastavili rámce pre obdobie, keď Slovensko dostane historický objem peňazí z európskych zdrojov.
viac
15.07.2021
Zelené verejné obstarávanie na Slovensku sa polepšilo
Ministerstvo životného prostredia včera informovalo vládu o úrovni implementácie Národného akčného plánu pre zelené verejné obstarávanie za rok 2020, ktorého cieľom bolo dosiahnuť aby orgány štátnej správy zabezpečovali zeleným verejným obstarávaním 50 % zákaziek.
viac
31.08.2021
ÚVO: Náš koncept profesionalizácie podporuje aj OECD
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák viedol online rokovanie s riaditeľom Odboru verejného obstarávania v rámci OECD Paulom Maginom, aby mu predstavil pokrok úradu pri tvorbe legislatívy ohľadom profesionalizácie vo verejnom obstarávaní.
viac
17.12.2021
ZMOS na rokovaní k Plánu obnovy v oblasti vzdelávania
Tento týždeň sa uskutočnilo rokovanie k plánu obnovy v oblasti vzdelávania zástupcov samospráv s ministrom školstva a predsedom vlády SR na pôde Úradu vlády SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %