Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.11.2016 10:12

Košičania si aj tento rok môžu prenajať vianočný stromček


SMsZ sa snaží vyjsť v ústrety zákazníkom, ktorí uprednostňujú environmentálny prístup k prežitiu najkrajších sviatkov, ale nechcú si zakúpiť umelý stromček.


Už po štvrtýkrát ponúka Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach možnosť prenájmu vianočného stromčeka v kontajneri.


„V praxi to znamená, že záujemca bude mať istý čas doma živý vianočný stromček, ktorý po sviatkoch neskončí v odpadovom koši, ale vráti sa do svojho prirodzeného prostredia tak, aby mohol spríjemňovať prostredie aj v budúcnosti," povedal riaditeľ SMsZ Róbert Trtík. Ako zdôraznil, podnik sa tak snaží vyjsť v ústrety tým zákazníkom, ktorí uprednostňujú environmentálny prístup k prežitiu najkrajších sviatkov, ale nechcú si zakúpiť umelý stromček.

Vzhľadom na kladné ohlasy, veľký záujem a spokojnosť zákazníkov, prinesú pracovníci SMsZ vianočný stromček záujemcom priamo až domov. Dovoz a odvoz je však zdarma len v rámci mesta Košice a jeho okolitých priľahlých mestských častí.

„Keďže nám záleží na tom, aby naši zákazníci boli čo najspokojnejší, pripravili sme v tomto roku jednu novinku," pripomenul riaditeľ SMsZ. Ako dodal, ide o možnosť zakúpenia ozdobného obalu na kontajner, v ktorom je vianočný stromček. Tieto budú k nahliadnutiu pri preberaní stromčekov.

SMsZ má v ponuke 100 kusov stromčekov smreka pichľavého v nádobách, vo veľkosti 120 až 150 cm. Záujemcovia si ich budú môcť formou e-shopu objednať už od 15. novembra. Otvára sa tak možnosť v pohodlí domova si vybrať svoj stromček na fotogalérii z webovej stránky Správy mestskej zelene v Košiciach a v časovom predstihu si ho zarezervovať. Rozvoz sa uskutoční v termíne od 12. do 16. decembra, pričom dĺžka prenájmu je do konca tretieho týždňa roku 2017. Cena za prenájom stromčeka je 29 eur.

Zákazník počas prenájmu môže poslať na email smsz@smsz.sk, alebo dlhosova@smsz.sk, fotografiu svojho ozdobeného stromčeka a zapojiť sa do súťaže Výber najkrajšieho vianočného stromčeka. Víťaz získava na ďalší rok prenájom na jeden kus stromčeka zdarma. Meno víťaza bude uverejnené 30. januára 2017 na stránke vianocnestromceky.smsz.sk. Navyše sa 15.decembra, za účasti riaditeľa organizácie, vylosuje výherné číslo z objednaných stromčekov. Zákazník, ktorý bude mať objednaný stromček pod víťazným číslom, získava prenájom na obdobie tohtoročných Vianoc zdarma.

 

Autor: (smsz, kosice.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne na budúci týždeň
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne 10. januára. Mestská rozpočtová organizácia Mestské hospodárstvo a správa lesov ich bude zbierať vždy v utorok až do 14. februára.
viac
25.12.2017
Nájdite vianočný stromček ukrytý nad banskobystrickou Fončordou!
OOCR Stredné Slovensko a Mesto Banská Bystrica pripravili sviatočnú súťaž, ktorá potrvá do konca roka 2017.
viac
19.11.2019
Do centra mesta priviezli tohtoročný vianočný stromček
Od pondelka je v centre Košíc umiestnený tohtoročný vianočný stromček. Smrek obyčajný mestu darovala rodina z obce Herľany, ktorá ho plánovala vyrúbať z bezpečnostných dôvodov.
viac
29.11.2022
Ľudia si môžu prenajať vianočný stromček, po sviatkoch sa vráti do prírody
Aj tento rok si môžu ľudia v Košiciach prenajať vianočný stromček od Správy mestskej zelene (SMsZ). Následne po sviatkoch bude vysadený v okrasnej škôlke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %