Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.02.2022 12:30

Košice rozdelia 50 000 eur na aktivity na zlepšenie životného prostredia


Ilustračná snímka.


Mesto Košice vyhlásilo zelenú grantovú výzvu zameranú na podporu udržateľného rozvoja mesta, environmentálnych a eko-inovačných tém. Ako informuje na svojej webovej stránke, dokopy prerozdelí sumu 50 000 eur.


Navrhované projekty musia spĺňať parametre všeobecne prospešných a verejne prospešných účelov. Žiadatelia o granty sa môžu sústrediť napríklad na projekty týkajúce sa vytvorenia zdravého životného prostredia a zvýšenia jeho odolnosti voči zmenách klímy, revitalizácie zastavaných oblastí a verejných priestranstiev prostredníctvom zelenej a modrej infraštruktúry či oblasti environmentálnej výchovy. Takisto môže ísť aj o projekty na rekultiváciu nevyužívaných a zanedbaných území, predchádzanie vzniku odpadu alebo zvýšenie podielu opätovného využívania tovarov a materiálov.

„Vyhlásená výzva je určená na projekty, ktoré podporujú najmä napĺňanie zelených politík mesta Košice v zmysle všetkých príslušných prijatých stratégií, ako je napríklad Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mesta Košice a jeho funkčnej oblasti 2022 – 2027 v časti Zelený rozvoj. Výzva je určená subjektom, ktoré sa chcú aktívne zapojiť do riešenia týchto problémov v našom meste,“ povedal viceprimátor Marcel Gibóda. Podľa jeho slov je nezanedbateľným prínosom takýchto aktivít aj šírenie osvety a prezentovanie myšlienky Košíc ako zeleného mesta.

Mesto podporí jednotlivcov, organizácie alebo záujmové združenia, ktoré aktívne pôsobia v oblastiach ochrany životného prostredia na území mesta. Jednotlivec môže získať maximálne 4000 eur, združenia alebo ďalšie organizácie 7000 eur. Podmienkou pri všetkých projektoch je vlastné spolufinancovanie vo výške desať percent.

Žiadosť o dotáciu je možné podať do konca februára. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2016
Fórum Dunajského fondu vyhlási novú grantovú výzvu
Prezentácia úspešných projektov i hľadanie spôsobov, ako realizovať ďalšie kvalitné nápady v prospech verejných priestranstiev a infraštruktúry okolo rieky Dunaj, budú témami tohtoročného Fóra Dunajského fondu.
viac
08.03.2019
Mesto Košice zverejnilo výzvu na podporu kultúry v tomto roku
Mesto Košice zverejnilo grantovú výzvu na podporu kultúry v tomto roku. Ako TASR informovala hovorkyňa magistrátu Linda Šnajdárová, žiadosti môžu predkladať kultúrne organizácie, kultúrni operátori a individuálni žiadatelia do 5. apríla. Vyhodnotenie bude v júni.
viac
13.01.2021
O projekt Zelenej obnovy rodinných domov je záujem
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky a Slovenská agentúra životného prostredia žiadajú verejnosť, aby vyčkala na oficiálny začiatok výzvy. Prihlasovať sa skôr, než je zverejnená výzva, nie je potrebné.
viac
12.05.2022
Košice vyhlásili grantovú výzvu na podporu kultúrnych a športových podujatí
Verejnosť môže participovať na kultúrnych a športových podujatiach pre deti a mládež v Košiciach aj prostredníctvom grantovej výzvy, ktorú vyhlásilo mesto Košice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %