Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
11.03.2024 12:10

Košický kraj vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí na dotácie pre rok 2024


Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka FOTO TASR: František Iván


Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí na dotácie pre rok 2024. Tento rok sa prerozdelí na verejnoprospešné projekty v rámci dotačnej schémy suma 600.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa KSK Katarína Strojná.


"Kraj už v minulosti podporil z dotácií viaceré užitočné projekty, ktoré prispeli k rozvoju vidieka, životného prostredia, športu, sociálnych vecí a ďalších oblastí. Teší ma, že oproti minulému roku sa nám tento rok podarilo nájsť o niečo štedrejší obnos finančných prostriedkov, ktorých alokácia bude spravodlivo rozdelená podľa počtu obyvateľov v konkrétnom okrese," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.         

Žiadosti je možné predkladať do 5. apríla 2024. Dotáciu v rámci tejto výzvy možno poskytnúť právnickej osobe a fyzickej osobe - podnikateľovi, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území Košického kraja alebo ktoré tu pôsobia a vykonávajú svoju činnosť alebo poskytujú služby obyvateľom kraja. Táto výzva nie je podľa Strojnej určená pre organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.         

"Výška finančných prostriedkov pre tento rok je v sume 600.000 eur, ktoré sú alokované medzi okresy Košického kraja podľa počtu obyvateľstva. Minimálna výška podpory na jeden projekt je 1000 eur, maximálna 10.000 eur. Dotácia predstavuje maximálne 90 percent celkových oprávnených výdavkov projektu, žiadateľ musí pokrývať svojou spoluúčasťou minimálne desať percent.         

Ako povedala Strojná, zámery úspešných projektov by mali zlepšiť kvalitu života obyvateľov kraja v siedmich oblastiach - životné prostredie, rozvoj vidieka, šport, sociálne veci a zdravotníctvo, kultúra, podpora vzdelávania, vedy, výskumu a cirkev a náboženstvo.         

Viac informácií je zverejnených na webstránke kraja web.vucke.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2017
Výzvy na podporu kultúry a turizmu 2018 sú otvorené
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zverejnil 2. novembra 2017 výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu kultúry a turizmu pre rok 2018. Žiadatelia môžu predkladať svoje projekty do 18. decembra 2017.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
23.10.2021
MIRRI vyhlásilo výzvu na dotácie na nové miesta v škôlkach v Bratislavskom kraji
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyhlásilo výzvu na dotácie na nové miesta v materských školách v Bratislavskom kraji.
viac
10.01.2022
KSK spustil novú výzvu na poskytnutie dotácií
Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvy na poskytnutie dotácií na rok 2022. V krajskom rozpočte je v rámci dotačnej schémy vyčlenených 600 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %