Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.02.2024 04:10

Košický samosprávny kraj pracuje na obnove Sobraneckých kúpeľov


Ilustračná snímka


Košický samosprávny kraj začal pracovať na certifikácii minerálnej vody na liečivú minerálnu vodu a zároveň na udelení štatútu kúpeľného miesta pre Sobranecké kúpele. TASR o tom informoval Rastislav Trnka, predseda KSK, s tým, že súčasná fáza projektu zahŕňa hydrogeologické a hydrodynamické skúšky.


Výdatnosť vrtov bude mať vplyv na to, koľko ľudí denne a na aké diagnózy bude môcť využívať kúpele v budúcnosti. Zámerom kraja je využívať tento areál primárne na kúpeľné účely, priblížil Trnka. "V priebehu tohto roka by sme chceli mať uzatvorenú verejnú súťaž týkajúcu sa koncepcie rozvoja, biznis plán, následne aj architektonickú súťaž."         

Kraj odkúpil Sobranecké kúpele koncom roka 2021. Spolupracuje aj s Technickou univerzitou v Košiciach, ktorá analyzuje technický stav vrtov a potenciál využitia podzemných vôd. Keďže časť pozemkov v areáli je majetkom Lesov SR, kraj komunikuje aj s týmto štátnym podnikom.         

Tento rok má KSK naplánované začať aj participačný proces s cieľom zmapovať potreby obyvateľov okresu Sobrance a definovať doplnkové funkcie kúpeľov. Investícia do tohto projektu bude stanovená na základe biznis plánu, vysvetlil predseda KSK.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Trenčianska župa v priebehu roka obnoví cyklistické značenie na takmer 170 kilom
V poradí už piaty rok po sebe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje finančné prostriedky do obnovy značenia cykloturistických a turistických trás v kraji. K známym historickým i prírodným lokalitám tak aj tento rok nasmerujú nové cyklosmerovníky a obnovené maľované značenie.
viac
27.08.2020
Košický kraj využíva leto na opravy stredných škôl
Letné prázdniny využil Košický samosprávny kraj (KSK) na opravy stredných škôl a školských zariadení.
viac
02.12.2020
KSK opravil v tomto roku vyše 80 kilometrov ciest a 12 mostov
Košický samosprávny kraj (KSK) v tomto roku opravil viac než 80 kilometrov ciest II. a III. triedy. Opravil alebo aktuálne dokončuje opravu 12 mostov v kraji, do ktorých investoval viac ako päť miliónov eur. Informoval o tom v utorok Úrad KSK.
viac
20.02.2021
Zastupiteľstvo KSK schválilo kúpu Turzovských kúpeľov
Košický samosprávny kraj (KSK) odkúpi od súkromnej spoločnosti areál bývalých Turzovských kúpeľov v katastri mesta Gelnica za 346.000 eur. Schválilo to v piatok Zastupiteľstvo KSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %