Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.12.2021 11:30

Kraj investoval do opráv ciest a mostov v okresoch Dunajská Streda a Galanta


Snímka zdroj: (tasr).


Tucet zrekonštruovaných úsekov ciest a tri obnovené mosty odovzdali počas tohto roku v okresoch Dunajská Streda a Galanta. Celková investícia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) do takmer 18 kilometrov dopravnej infraštruktúry predstavuje 2,9 milióna eur.


Vďaka transparentnému verejnému obstarávaniu je to o 760 000 eur menej oproti predpokladu, informoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

"Ešte pred zimou sme v oboch regiónoch stihli dokončiť viaceré úseky ciest, ako napríklad rekonštrukciu 2,8 kilometra dlhého úseku medzi Gabčíkovom a Ňáradom, do ktorej sme investovali vyše 600 000 eur. Táto investícia patrí medzi naše najväčšie tohto roka," povedal Viskupič s tým, že Správa a údržba ciest TTSK mala v pláne na tento rok celkovo až 54 investícií.

Najdlhším zrekonštruovaným úsekom v okrese Galanta je úsek cesty III. triedy medzi obcami Mostová a Čierna Voda v dĺžke 2,6 kilometra. Župa zmodernizovala aj dva mosty, most cez Malý Dunaj pri obci Nový Život dostal nové odvodňovanie, vďaka čomu je opäť bezpečný a predĺžila sa jeho životnosť. Viskupič avizoval, že na budúci rok plánujú investovať do modernizácie úsekov ciest a mostov 15,6 milióna eur. "V južných okresoch pôjde o 16 projektov, medzi ktorými bude napríklad päťkilometrový úsek medzi Galantou a Čiernym Brodom, alebo šesťkilometrový úsek medzi Topoľníkmi a Okočom-Opatovským Sokolcom, doplnil Viskupič.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2020
KSK opravil v tomto roku vyše 80 kilometrov ciest a 12 mostov
Košický samosprávny kraj (KSK) v tomto roku opravil viac než 80 kilometrov ciest II. a III. triedy. Opravil alebo aktuálne dokončuje opravu 12 mostov v kraji, do ktorých investoval viac ako päť miliónov eur. Informoval o tom v utorok Úrad KSK.
viac
07.07.2022
PSK preinvestuje na opravu ciest a mostov v kraji viac ako 6,4 milióna eur
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje viaceré úseky ciest a mosty v kraji. V stredu boli zhotoviteľom odovzdané na realizáciu.
viac
09.09.2022
Na gymnáziu v Dunajskej Strede sprístupnili zrekonštruovaný športový areál
V priestoroch Gymnázia Ármina Vámbéryho s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sprístupnili druhú časť zrekonštruovaného vonkajšieho športového areálu gymnázia.
viac
09.08.2023
Krajská samospráva má naplánovanú obnovu ciest za viac ako 60 mil. eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje v roku 2023 opraviť mosty a cesty za viac ako 60 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že PSK na to využije vlastné a európske zdroje, ako aj financie z 30-miliónového úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %