Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
20.08.2019 05:45

Kraj prijíma žiadosti o príspevky z Fondu malých projektov


Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Snímka (tasr)


Obce, občianske združenia a iné organizácie s projektmi cezhraničnej spolupráce na juhu Slovenska môžu Bratislavský samosprávny kraj (BSK) naďalej žiadať o príspevok z Fondu malých projektov.


Dotácie sa týkajú aktivít v rámci oboch prioritných osí grantovej schémy - Príroda a kultúra a Cezhraničná spolupráca inštitúcií a obyvateľov prihraničných oblastí.       

Termín uzávierky nasledujúceho hodnotiaceho kola je 30. septembra. "Aktuálne sa hodnotia projekty z prvého kola. Finančné zostatky v jednotlivých prioritných osiach budú známe po schválení týchto žiadostí," spresnil predseda BSK Juraj Droba.       

Podmienkou výzvy je partnerstvo so žiadateľom z Maďarska. Aktivity podporené z projektu musia byť zrealizované na oboch stranách hranice a musia prispievať k zvýšeniu návštevnosti cezhraničného regiónu alebo skvalitneniu cezhraničnej spolupráce. Povinné spolufinancovanie žiadateľov je 15 percent.       

V septembri bude zároveň v rámci programu Interreg V-A Slovenská republika - Maďarsko spustená nová výzva na podporu spomenutých oblastí aktivít. V tejto výzve, ktorej alokácia je 21 miliónov eur, sa očakáva podávanie komplexnejších projektov s vyššími rozpočtami, minimálne 100.000 eur. Zapojiť sa budú môcť aj malé a stredné podniky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
30.03.2020
Holíč sa uchádza o finančný príspevok z fondov malých projektov
Mesto Holíč sa uchádza o nenávratný finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A SK–CZ 2014 - 2020 vo výzve, ktorá bola vyhlásená Regiónom Bílé Karpaty. Odhlasovali to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí.
viac
12.01.2021
Na projekty spolupráce s Maďarskom môžu uchádzači získať až 50 000 eur
Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie môžu ešte tento mesiac žiadať o finančný príspevok z Fondu malých projektov v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko. Jeden projekt má šancu získať od 20 000 do 50 000 eur.
viac
26.09.2024
Fond malých projektov rozdelí na cezhraničné podujatia 1,45 milióna eur
Podujatia, ako dni samospráv, mládežnícke a umelecké festivaly, kultúrne alebo športové akcie, odborné konferencie či detské tábory, môžu získať finančnú podporu z Fondu malých projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %