Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
29.01.2020 08:50

Krojovka na svahu


Pozvánka na krojovku


Na svahy lyžiarske strediska Mýto Ski & Bike centrum opäť zavítajú tradície. Ľudová hudba, kroje, skvelé jedlo a parádne zábava na Vás čaká už túto sobotu 1. februára.


Prvá februárová sobota sa bude v lyžiarskom stredisku Mýto Ski & Bike centrum niesť v duchu tradícii a folklóru. Veselí chlapci z Horehronia nielen lyžiarom ale všetkým návštevníkom zahrajú na ľudovú nôtu. Krásne horehronské dievčatá predvedú krásu horehronských krojov počas módnej prehliadky. Zdravie budú utužovať Hugánske ľadové medvede v miestnom potoku. Návštevníkom priblížia aj aké všetky výhody má zimné otužovanie v ľadovej vode.

O hladné brušká sa postarajú kuchári so špecialitami z reštaurácie pod lyžiarskym svahom ale taktiež čerstvo napečené legendárne buchty zo sedla Zbojská. Okrem bohatého folklórneho programu bude pre najmenších pripravené maľovanie na tvár a rôzne detské animácie. Krojovka na svahu vyvrcholí aj exhibičnými jazdami v krojoch na lyžiach.

„Už druhý ročník obľúbeného podujatia v lyžiarskeho stredisku Mýto Ski a Bike centrum opäť prinesie medzi lyžiarov aj naše tradície a horehronský folklór. Nielen medzi domáci ale hlavne turisti, ktorí do regiónu prichádzajú z iných kútov Slovenska obľubujú toto podujatie, ktoré zaručuje skvelú zábavu“ uviedla Ing. Petra Ridzoňová

Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE. Na svahy lyžiarskeho strediska sa lyžiari a snowboardisti z mesta Brezno ale taktiež ubytovacích zariadení Bystrianskej doliny môžu dostať ZADARMO, bezpečne a ekologicky skibusom s Horehronie Card podľa platného grafikonu.

Autor: (ts-OOCR región Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2020
Na Liptove opäť viac lyžovačky
V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru.
viac
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
25.06.2020
Nový investor sľubuje v R. Sobote okrem pivovaru i elektráreň a stovky bytov
Závod na výrobu piva so sladovňou a spracovaním ovocia, dopravno-logistickým centrom a paroplynovou elektrárňou, ale aj 250 až 300 bytov s občianskou vybavenosťou, to všetko sľubuje vybudovať do roku 2024 v Rimavskej Sobote spoločnosť Architecture design and studio z Veľkého Šariša.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %