Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.05.2020 09:20

KSK chce zrekonštruovať most nad železničnou traťou za obcou Kluknava


Ilustračná snímka: (tasr).


Most nad železničnou traťou Košice - Žilina za obcou Kluknava v okrese Gelnica plánuje Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruovať, aktuálne vyhodnocuje ponuky predložené v rámci verejného obstarávania.


Pred samotným začatím prác bude potrebné dopracovať projektovú dokumentáciu a získať stavebné povolenie. Uviedla to hovorkyňa KSK Anna Terezková.

Spresnila, že tento most je zaradený do kategórie VI, čo znamená veľmi zlý stav. Jeho rekonštrukciu bude KSK hradiť z úveru z Európskej investičnej banky, na tento účel má vyčlenených viac než 813 000 eur. „V rámci rekonštrukcie bude odstránený existujúci mostný zvršok, vybúrané budú výplne škár medzi nosníkmi, časť múra a mostných krídel bude domurovaná a vybudované bude nové mostné príslušenstvo. Súčasťou stavby budú aj celoplošné vysprávky a obnovenie povrchu konštrukcie mosta,” uviedla.

Práce by sa podľa KSK mali realizovať v polovičnom profile, čo znamená, že prejazdný by mal byť jeden jazdný pruh. „Rozsah však bude závisieť od spôsobu rekonštrukcie, ktorý si zvolí zhotoviteľ,” dodala Terezková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2017
Mesto plánuje v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom
Mesto Košice plánuje v roku 2018 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom s celkovými príjmami a výdavkami na úrovni vyše 224 miliónov eur. Bežné príjmy majú dosiahnuť 163 miliónov eur a bežné výdavky takmer 151 miliónov eur, s prebytkom vyše 12 miliónov eur.
viac
13.11.2020
KSK začína rekonštruovať zrútený most medzi Kysakom a Veľkou Lodinou
Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil súťaž na výber zhotoviteľa, ktorý odstráni sutiny zrúteného mosta medzi Kysakom a Veľkou Lodinou. V najbližších dňoch by sa mali k mostu presunúť mechanizmy, ktoré budú realizovať práce.
viac
31.12.2020
KSK začne v roku 2021 s rekonštrukciou objektov bývalých košických polikliník
Košický samosprávny kraj (KSK) by mal v budúcom roku začať rekonštrukcie budov piatich bývalých polikliník v Košiciach, ktorých priestory prenajíma prevažne súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.
viac
06.05.2021
Košický kraj začal s rekonštrukciou mosta za obcou Kluknava na Spiši
Most nad železničnou traťou Košice – Žilina za obcou Kluknava postavený v roku 1958 sa dočkal opravy. Košický samosprávny kraj začiatkom mája rozbehol jeho rekonštrukciu. Most bol dlhodobo v zlom stave, v betónových oporách sa nachádzali trhliny a hydroizolácia už bola nefunkčná.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %