Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.05.2023 03:20

Kúpele otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska


Kúpele Sliač.


Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.


"Otvorením letnej kúpeľnej sezóny sa oficiálne začne celosezónne obdobie známe ako Sliačske kultúrne leto, ktoré Kúpele Sliač spolu s mestom Sliač a oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko zaplnia kultúrnym a voľnočasovým programom," informujú kúpele.

Počas soboty od 13.00 h si obyvatelia a návštevníci mesta môžu užiť mobilný koncert swingovej kapely Funny Fellows. V úvode programu na nádvorí spoločenskej dvorany Hotela Palace si kúpele zaspomínajú na obdobie svojej najväčšej slávy, keď za sprievodu 34-členného orchestra Vojenskej hudby Banská Bystrica zaznejú tóny inšpirované 30. a 40. rokmi 20. storočia.

Návštevníkov následne čaká pestrý program, v ktorom nebudú chýbať hudobné kapely, tanečné workshopy, tvorba figurálnych sôch či detská čitáreň. "Nové divadlo z Nitry odohrá Kocúra v čižmách a pre tých úplne najmenších je pripravené Akvabatolárium v podaní Bábkového divadla na Rázcestí," pripomínajú organizátori.

V Palace Galérii sa o 16.00 h uskutoční vernisáž výstavy a v Spoločenskej miestnosti a čitárni KH Palace privítajú návštevníkov ďalšie dve umelecké výstavy. Hudobný program vyvrcholí o 18.30 h vystúpením kapely Peter Bič Project.

V nedeľu štartuje v kúpeľoch cyklus promenádnych koncertov v Hudobnom pavilóne Palace na nádvorí, ktorému bola prinavrátená jeho historická podoba.

Ako kúpele ďalej informujú, prostredie parku, v ktorom bude celodenný program prebiehať, prešlo počas uplynulej zimy rozsiahlejšou revitalizáciou. Odstránili sa nebezpečné a náletové dreviny a postupne sa obnovuje aj mobiliár parku.

Kúpele Sliač sa okrem samotných príprav na otvorenie leta v ostatnej dobe venovali aj investíciám do úprav a zveľadenia svojich priestorov, ako aj kúpeľného areálu. Zrekonštruovaná kúpeľná kaviareň dostala späť svoj historický názov Palace Club, reštaurácia a kaviareň Palace Galéria sa pýši výstavou historických obrazov z bohatého depozitára kúpeľov. Doplnili a modernizovali sa aj ďalšie priestory a najmä kapacity na poskytovanie gastronomických služieb a rýchleho občerstvenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2023
Na Liptove otvorili letnú sezónu, predstavili nového audiosprievodcu Vlkolíncom
Letnú turistickú sezónu na Liptove otvorili v stredu vo Vlkolínci pri Ružomberku. Udialo sa tak pri príležitosti 30. výročia zápisu podhorskej osady do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Predstavili aj nového audiosprievodcu lokalitou.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %