Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
27.08.2020 11:20

Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie


Snímka zdroj: (msú).


Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.


„Potreba rekonštrukcie pôvodného osvetlenia ľadovej plochy vznikla z dôvodu jeho poruchovosti a vysokej spotreby elektrickej energie,” uviedol Ďureje.      

Osvetlenie ľadovej plochy pôvodne zabezpečovalo 350 svietidiel so svetelným príkonom 37,1 kilowattu (kW), rekonštrukciou sa celkový počet svietidiel znížil na 90 kusov s celkovým príkonom 17,1 kW. „Na osvetlenie ľadovej plochy boli použité LED svietidlá s DALI reguláciou, ktorá umožňuje regulovať intenzitu osvetlenia v štyroch úrovniach. Výmena osvetlenia môže predstavovať úsporu elektrickej energie ročne viac ako 46 percent,” priblížil hovorca mesta.      

Práce na rekonštrukcii osvetlenia ľadovej plochy na zimnom štadióne sa začali v apríli tohto roka demontážou starých svietidiel a ukončené boli v júni. Dokončené dielo následne odsúhlasili odborné inštitúcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2016
Malacky budú pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia
Druhá etapa modernizácie verejného osvetlenia v Malackách by mala mesto podľa odhadov stáť približne 1 300 000 eur.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
29.04.2020
Zimný štadión v Trebišove dostal nové osvetlenie
Mesto Trebišov ukončilo plánovanú rekonštrukciu osvetlenia zimného štadióna, podľa radnice bola nevyhnutná z dôvodu veľkých energetických strát.
viac
25.08.2020
Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %