Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.10.2019 02:15

Lampiónový sprievod sv. Martina bude mať charitatívny rozmer


Ilustračná snímka (tasr)


Tradičný lampiónový sprievod svätého Martina v novembri deviatykrát zaplní ružomberské ulice. Tento rok bude jeho súčasťou aj benefičná aktivita Pomôžme s pocitom domova, zameraná na zber posteľnej bielizne či drogérie.


TASR o tom informoval hovorca primátora mesta Viktor Mydlo. "Pomôže aj maličkosť - šampóny, vlasové i telové, holiace veci, hygienický materiál pre ženy, mydlá, prášky na pranie i na riad, zubné kefky, pasty a podobne, ktoré prinesieme do parku pred sprievodom. Pomoc nasmerujeme na zariadenie sociálnych služieb Útulok Ružomberok. Veríme, že nezostaneme ľahostajní a pomôžeme núdznym," povedala Andrea Dobošová, predsedníčka Materského centra Nevedko, ktoré zbierku organizuje.       

Mesto v spolupráci s miestnou Galériou Ľudovíta Fullu ponúka záujemcom možnosť vyrobiť si vlastný lampión. "Pre všetky šikovné ruky sme pripravili hneď dve tvorivé dielne - 2. novembra Ručne stručne: makramé lampión a 6. novembra Famíliart špeciál s názvom Fullampión," spresnila riaditeľka Galérie Ľudovíta Fullu Zuzana Gažíková.       

Organizátori oslovili o spoluprácu všetky materské a základné školy v meste. "V Základnej škole (ZŠ) Černová budú deti vyrábať papierové lampióny. Šikovné ruky vyrobili v Liptovskom múzeu lampióny z rôznych recyklovaných materiálov. Žiaci výtvarného odboru Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ľudovíta Fullu vyrobené dielka vystavia priamo na podujatí," načrtla Gabriela Demčáková z ružomberskej radnice.       

Zraz lampiónových nadšencov bude 8. novembra o 16.30 h v Parku Štefana N. Hýroša v Ružomberku. Úvod bude patriť divadielku pre deti s názvom Láskavý Martin v réžii literárno-dramatického odboru ZUŠ Ľudovíta Fullu. "Následne sa sprievod pohne do ulíc mesta po trase Hýrošov park, Mostová ulica, Veľkým Závozom k radnici, Malým Závozom, po ulici Podhora, Mostová a späť do parku," doplnil Mydlo.       

Podujatie financuje a organizuje mesto Ružomberok, sprievodné podujatia zabezpečujú Materské centrum Nevedko, Galéria Ľudovíta Fullu, ZUŠ Ľudovíta Fullu a ďalší partneri.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2017
Veci z Vešiaka pomoci putovali do Centra pomoci človeku
Do Centra pomoci človeku v Seredi, ktoré poskytuje služby ľuďom bez domova, dorazilo ešte pred Vianocami desať balíkov teplých vecí zo zbierky Vešiak pomoci. Šlo o iniciatívu zamestnancov spoločnosti Amazon, ktorá v tomto meste nedávno spustila svoju prevádzku centra reverznej logistiky.
viac
05.11.2018
Ružomberské ulice rozžiari lampiónový sprievod, súčasťou podujatia bude zbierka
Milovníci svetiel, lampiónov a lampášov sa na konci pracovného týždňa stretnú v ružomberskom Parku Štefana N. Hýroša, aby v rámci tradičného sprievodu svätého Martina rozžiarili ulice mesta. Súčasťou podujatia bude benefičná aktivita - potravinová zbierka s názvom Pomôžme.
viac
08.11.2023
Lampiónový sprievod v Ružomberku bude benefičný
Súčasťou tohtoročného lampiónového sprievodu v Ružomberku bude aj benefícia. Pre rodiny v núdzi budú zbierať plienky, potraviny, drogériu či hygienické potreby.
viac
16.11.2023
Prievidza: Charita hľadá dobrovoľníkov na pomoc pri potravinovej zbierke
Charita - dom sv. Vincenta v Prievidzi i tento rok hľadá dobrovoľníkov, ktorí jej pomôžu pri zbierke potravín a drogérie. Zbierka bude od 23. novembra do 25. novembra v nákupnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi. Záujemcovia o pomoc sa môžu obrátiť na organizáciu. Informovala o tom hovorkyňa mes
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %