Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.08.2021 02:25

Letné štúdio 2021 s MuMap tímom


Snímka zdroj: (NKÚ).


V ďalšej časti Letného štúdia 2021 Vám tím aplikácie MuMap - interaktívnej mapy Slovenska s aktuálnymi zisteniami Najvyššieho kontrolného úradu v mestách a obciach - predstaví aktuálne vylepšenia a zdokonalenia aplikácie vo viacerých smeroch.


MuMapNKÚSR je autorská aplikácia NKÚ, ktorá slúži ako efektívny analytický nástroj na identifikovanie rizík v samospráve a výber subjektov na kontrolu.

Najmä však ide o 4 interaktívne mapy. Nájdete v nich všetko, čo sme o Vašej obci, či meste zistili. Nielen výsledky kontrol NKÚ. Uvidíte počty obyvateľov, hospodárenie, rozpočty, čerpanie, eurofondy a ich využitie, linky na zmluvy a obstarávania, ale aj  počet škôl alebo priamo preklik na ich web. Po priblížení sa počet obcí postupne aktualizuje až na úroveň jednej obce a po kliknutí na obec sa zobrazí jej základná charakteristika a linky na súvisiace stránky.

Tím ľudí, ktorí za MuMapom stoja, sa aktuálne venuje vylepšeniam a zdokonaleniam aplikácie vo viacerých smeroch. O čo konkrétne ide, vám už povedia oni sami v novom Letnom štúdiu NKÚ.

Aplikáciu nájdete na http://mumap.nkusr.sk/

Letné štúdio NKÚ 2021 (časť 6)

Autor: (NKÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Analýza systému vnútornej kontroly v mestách a obciach
Najvyšší kontrolný úrad vypracoval analýzu systéme vnútornej kontroly zabezpečovanej hlavným kontrolórom. Z analýzy národnej autority pre externú kontrolu vyplýva odporúčanie pre reformu samosprávy, ktorá zabezpečí efektivitu vnútornej kontroly v mestách a obciach.
viac
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
06.07.2021
K. Mitrík otvoril 3. ročník Letného štúdia NKÚ SR - pohľad do kuchyne kontroly
Zákulisie sveta najvyšších kontrolných inštitúcii poodhaľuje tretí ročník Letného štúdia NKÚ SR, ktoré včera (5. 7.) otvoril svojimi odpoveďami predseda úradu Karol Mitrík.
viac
19.07.2021
Skontrolujte svoju samosprávu vďaka MuMAP - aplikácii NKÚ
Interaktívna mapa Slovenska s aktuálnymi zisteniami Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) v mestách a obciach je už viac ako rok dostupná pre širokú verejnosť vďaka aplikácii MuMAP (z anglického Municipalities on Map) na webe nku.gov.sk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %