Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.06.2023 02:25

Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna


Snímka zdroj: (FB / Ján Blcháč).


Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.


Voľný čas obyvateľom a návštevníkom mesta počas prázdninových mesiacov vyplní séria podujatí s názvom Mikulášske leto. "V historickom centre to bude žiť takmer každý deň. Utorky spríjemní okoloidúcim posedenie pri gramofóne. Každú stredu sa bude zo záhrady Múzea Janka Kráľa šíriť atmosféra letného kina. Novinkou je zážitkové maľovanie pre všetkých s dušou umelca, ktoré má vyhradený priestor v júlové štvrtky," priblížila Čapčíková.

Každý týždeň mesto predstaví rôznych umelcov a zoskupenia. Koncerty, divadlo, pantomíma a ďalšie vystúpenia sú naplánované na piatky. Program doplnia koncerty chrámovej hudby, divadelné predstavenia pre deti aj podujatia ako Švábkafest, Mikulášska pohoda, Street music night či Jazzový festival.

"Informačné centrum pripravilo na nadchádzajúcu sezónu dve nové prehliadkové trasy Ivan Stodola - lekár a dramatik a Premeny v čase. Záujemcovia sa v uličkách historického centra dozvedia, ako zmenil tvár mesta Pongrác II., či Jánošíkovi chutili droby, prečo bola prvá kázeň evanjelického farára Hodžu v novoprijatej slovenčine o alkoholizme, alebo ktoré miestne výrobky sú skvelým suvenírom," opísala Stanislava Fašánková z informačného centra. Turistické prehliadky budú v júli a auguste každý pondelok o 10.00 h so začiatkom pred Kostolom svätého Mikuláša.

Mesto možno spoznávať aj bez sprievodcu, len s mobilným telefónom. Historické budovy, osobnosti a udalosti mapuje pomocou QR kódov prehliadková trasa Historický kompas. "Rozhodli sme sa ísť cestou udržateľnosti a minimalizovať množstvo propagačných materiálov. Návštevníci však získajú ešte oveľa viac v online priestore. V polovici júna bude v Informačnom centre k dispozícii nová turistická mapa v slovenskej, anglickej alebo poľskej verzii," doplnila Fašánková. Načítaním QR kódu z mapy sa dostanú na turistickú webstránku mesta, kde sú spracované informácie v tematických celkoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Liptáci otvorili letnú turistickú sezónu
Obec Liptovský Ján bola vo štvrtok dejiskom spoločného otvorenia letnej turistickej sezóny v liptovskom regióne.
viac
17.05.2023
Kúpele otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska
Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.
viac
25.05.2023
Cez víkend v kúpeľoch otvoria letnú sezónu
Letnú kúpeľnú sezónu v obci Smrdáky v okrese Senica otvoria v nedeľu 28. mája. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %