Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
04.04.2023 09:30

Letnú sezónu v meste otvorí tradičná Vínšpacírka a jazzový festival


Ilustračná snímka.


Letnú sezónu v meste pod Urpínom opäť otvorí vinárske podujatie Vínšpacírka, ktoré sa uskutoční 22. apríla o 14.00 h na banskobystrickom Námestí SNP.


Súbežne s akciou pre milovníkov vína sa už tradične bude konať jazzový festival a návštevníci uvidia aj slávnostné spustenie fontány.

Ako informoval člen organizačného výboru Vínšpacírky a mestský poslanec Martin Turčan, okrem slovenských vín, bude možné ochutnať i produkciu zahraničných vinárstiev. "Tento rok bude patriť medzi tie najbohatšie. Pozvanie prijalo už viac ako 30 vinárstiev od Modry až po naše lokálne vinárstva z kraja. Privítame tiež niekoľko nováčikov, ktorí prídu predstaviť svoj najlepší výber. Sme radi, že záujem o Vínšpacírku prejavili aj menšie rodinné vinárstva," konštatoval Turčan.

Podmienkou degustácie je zakúpenie vstupu v podobe vínneho setu na určených výdajných miestach. "Tak ako každý rok, aj v tomto ročníku je počet vstupov limitovaný. Ak sa návštevníci nechcú spoliehať na náhodu, môžu si zakúpiť vstup na podujatie už v predstihu. Po zaplatení dostanú kód, na základe ktorého im v deň konania Vínšpacírky odovzdáme degustačný set na výdajnom mieste," dodal Andrej Patráš z Cechu hostinských.

Po dvojročnej prestávke organizátori udelia ocenenie Vínšpacírky – Osobnosť enológie a vinárstva, ktoré poputuje do rúk významnej vinárskej ikony.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Otvorením Barborskej cesty, Hodinovej veže a fontány sa začne sezóna
Otvorenie letnej turistickej sezóny v Banskej Bystrici bude v sobotu (30. 4.) nabité viacerými podujatiami a atrakciami.
viac
27.04.2023
V meste bude v najbližších dňoch viacero kultúrnych podujatí
Medzinárodný deň tanca, stavanie mája i výstava historických vozidiel budú súčasťou kultúrnych podujatí, ktoré v najbližších dňoch pripravujú v Banskej Bystrici. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
17.05.2023
Kúpele otvoria sezónu kultúrnym programom a sprístupnením kúpaliska
Kúpele Sliač otvoria v sobotu (20. 5.) letnú kúpeľnú sezónu. V areáli kúpeľov sa uskutoční kultúrny program a do prevádzky uvedú aj termálne kúpalisko.
viac
31.05.2023
Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny bude počas nadchádzajúceho víkendu
Mesto Piešťany dokončuje prípravy na otvorenie v poradí 30. letnej kúpeľnej sezóny. Bude mu patriť celý nadchádzajúci víkend (3. a 4. 6.), podľa primátora Petra Jančoviča ponuku pripravili všetky kultúrne inštitúcie a je orientovaná na rôzne žánre a na každú z vekových kategórií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %