Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
18.05.2024 09:05

Linka detskej istoty v piatok oslávila medzinárodný deň detských liniek


Linka detskej istoty


Linka detskej istoty (LDI) v piatok oslavuje Medzinárodný deň detských liniek. Na medzinárodne zjednotenom čísle 116111 LDI poskytuje 28 rokov nonstop anonymné a bezplatné dištančné poradenstvo pre celé Slovensko.


Informovala o tom programová riaditeľka LDI Táňa Ivanič Rybanská. "Takáto forma kontaktu s deťmi je dostupná takmer v každom štáte sveta, v 133 krajinách a v Európe je podporovaná stratégiami na ochranu detí v EÚ. Pre Slovensko je to práve organizácia - Linka detskej istoty," uviedla Ivanič Rybanská. Podotkla, že o dôležitosti nonstop dostupnej pomoci a podpory pre všetky deti a mladých hovoria desiatky četov, emailov a stovky telefonátov, ktoré denne riešia.         

Priblížila, že linka je veľakrát pre deti prvým kontaktom s odbornou pomocou, ktorú môžu využiť kedykoľvek, zadarmo a anonymne. "V niektorých prípadoch to môže byť aj jediná pomoc, na ktorú sa v danej chvíli vedia obrátiť," dodala riaditeľka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2018
Muránskou strelou do Jelšavy za stredovekom
Zaujímavý prázdninový program pre celé rodiny spojený s jazdou nostalgickým vlakom pripravilo občianske združenie Detská železnica Košice v spolupráci s mestom Jelšava a Železnicami SR.
viac
06.10.2021
Sprístupnia unikátny trenažér aj novú motorovú drezinu
Košická detská historická železnica v Košiciach si v sobotu 9. októbra pripomenie 65 rokov od dokončenia trate Dňom železničky. Pri tejto príležitosti návštevníkom predstavia veľké novinky.
viac
18.12.2021
Využime potenciál ľudskej mobility: Medzinárodný deň migrantov 2021
V sobotu 18. decembra si pripomíname Medzinárodný deň migrantov. Vo svete je približne 281 miliónov medzinárodných migrantov.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %