Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.06.2020 02:20

Liptovský Mikuláš zatiaľ neplánuje zvyšovať poplatky pre obyvateľov


Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši.


Mesto Liptovský Mikuláš zatiaľ neuvažuje o zvyšovaní miestnych poplatkov pre obyvateľov. V súvislosti s dosahom koronakrízy na ekonomiku mesta to uviedol primátor Ján Blcháč.


„Na základe doterajších analýz zatiaľ v tomto roku zvyšovanie neplánujeme. Aj keď mnohé mestá, ktoré sú nám veľkosťou podobné, pristúpili aj k výraznému zvyšovaniu poplatkov,” povedal liptovskomikulášsky primátor.

S výškou poplatkov doposiaľ mesto nehýbalo, pretože sa podľa primátora zvyšoval príjem z daní zásluhou nových domov, bytov a prevádzok. „Na druhej strane máme problém pokryť zvyšujúce sa náklady na komunálny odpad. Jeho zber a odvoz musí mesto dotovať z prostriedkov, ktoré sú teraz ešte redukované. Ak to bude nevyhnutné pre vyrovnaný rozpočet, navrhneme zvýšenie poplatkov pre budúci rok,” zhodnotil Blcháč s tým, že určite nepôjde o dramatický nárast.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Pre samosprávu je dôležitá podpora miestnej ekonomiky
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa v ostatnom období sústredilo na nástroje podporujúce lokálnu hospodársku politiku a teda miestnu ekonomiku.
viac
12.10.2018
Inštaláciou modernejších kamier chce radnica zvýšiť bezpečnosť
Zvýšenie bezpečnosti a ochranu verejného majetku na viacerých uliciach v Liptovskom Mikuláši chce radnica zabezpečiť novými modernejšími kamerami. Na projekt prevencie kriminality na rok 2018 získalo mesto v uplynulom období dotáciu vo výške 25.000 eur.
viac
16.07.2020
Zapojte sa do druhého kola prieskumu európskej nadácie EUROFOUND
Tripartitná agentúra Európskej únie prichádza s druhým prieskumom zameraným na monitorovanie vplyvu súčasnej pandémie na naše osobné a pracovné životy s cieľom porovnať súčasné obdobie po pandémii s obdobím, kedy sa uplatňovali reštriktívne opatrenia.
viac
13.02.2024
Liptovský Mikuláš: Faktúry a poplatky môžu obyvatelia zaplatiť cez nový kiosk
Faktúry, dane a poplatky môžu obyvatelia Liptovského Mikuláša zaplatiť cez nový kiosk. Umiestnili ho vo vstupnej hale tamojšieho mestského úradu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že sú prvým slovenským mestom, ktoré spustilo takéto samoobslužné multifunkčné zariadenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %