Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
08.12.2016 10:36

Lyžiarske svahy v Bachledovej doline otvoria už v piatok


Snímka zdroj: (snow-page.com).


V Bachledovej doline v Ždiari v okrese Poprad sa v posledných dňoch nachádza okolo 40 centimetrov prírodného snehu. Mínusové teploty vytvárajú ideálne podmienky aj pre technické zasnežovanie vo všetkých troch dolinách.


"Stredisko Bachledka Ski & Sun otvorí svoje brány prvým lyžiarom už v piatok 9. decembra. V prevádzke budú svahy v Bachledovej doline a Hrebeň a postupne budú pribúdať aj všetky ostatné zjazdovky," informovala marketingová špecialistka z lyžiarskeho strediska Martina Múdra. Ako doplnila, v piatok ráno bude možné v stredisku sledovať aj letecké prevážanie kontajnerových bufetov ponad Spišskú Maguru. "Budú prevážané helikoptérou z Bachledovej doliny do Jezerska a Malej Frankovej, kde budú po následnom pospájaní tvoriť gastro zariadenia priamo na svahu," doplnila.      

Lyžiari v Bachledovej doline sa môžu i túto zimu tešiť na niekoľko noviniek. Pre návštevníkov zo Zamaguria a Pienin je otvorená prístupová cesta z Malej Frankovej, ktorá ponúka prístup zo severnej strany strediska. "Súčasťou nového prístupu z Malej Frankovej bude veľká odstavná plocha pre autá, pokladnica, bufet a hygienické zariadenia. Zmodernizuje sa aj prístup z Jezerska doplnený novým bufetom a hygienickými zariadeniami," vymenovala Múdra. Deti a nelyžiarov poteší nové osvetlené klzisko s požičovňou korčúľ v Jezersku, ako aj snowtubing, snowrafting, detský náučný chodník, vyhliadková veža a iné atrakcie. Pre malých lyžiarov sú pripravené dva detské ski parky, meraná slalomová dráha a animačné programy.      

V Bachledovej doline si počas zimnej sezóny pripomenú Goralov. "Návštevníci zažijú goralský karneval, lyžovačku v krojoch, či poriadnu veselicu na svahu. Už počas Vianoc okúsia pravú žiarsku lyžovačku s ľudovou zábavou," uzavrela Múdra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.09.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline sprístupnia v piatok
Návštevníci Bachledovej doliny neďaleko obce Ždiar v okrese Poprad sa v piatok (29. 9.) budú môcť vybrať na prechádzku do korún stromov. Stavba chodníka, ktorej maximálna výška dosahuje 24 metrov, sa blíži do finále. V Bachledovej doline však ešte stále prebiehajú montážne práce a úpravy okolia.
viac
13.12.2017
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline je prístupný aj v zime
Jedna z najväčších atrakcií posledných mesiacov na Spiši, Chodník korunami stromov v Bachledovej doline, je v prevádzke aj počas zimy. Turisti sa hore dostanú len peši, keďže trojsedačková lanovka vedúca až ku chodníku bude v prevádzke výhradne pre lyžiarov.
viac
23.04.2021
Chodník korunami stromov čaká na prvých návštevníkov už túto sobotu
Chodník korunami stromov v Bachledovej doline bude od soboty (24. 4.) opäť otvorený. Informovala o tom marketingová pracovníčka strediska v Bachledovej doline Kristína Jakubová s tým, že pre návštevníkov bude sprístupnený denne.
viac
15.12.2022
Lyžiarska sezóna odštartuje v piatok, skipassy zdraželi len mierne
Tohtoročná sezóna v lyžiarskom stredisku v obci Krahule v Kremnických vrchoch odštartuje už v piatok (16. 12.). Ceny skipassov napriek vysokému nárastu nákladov na prevádzku strediska zdraželi len mierne. Uviedol to majiteľ strediska Ski Krahule Vladimír Urblík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %