Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
04.04.2020 10:50

Malacky ďakujú Vietnamskej komunite


Snímka zdroj: (msú).


Mesto Malacky ďakuje Vietnamskej komunite na Slovensku za pomoc vo forme darovania ochranných pomôcok. Jej predseda Kim Dang Nguyen osobne odovzdal na Mestskom úrade v Malackách 150 rúšok, 100 kusov hygienických rukavíc a 30 dezinfekčných gélov.


„Ďakujem pánovi Dangovi nielen za jeho gesto spolupatričnosti, ale aj za príjemné, hoci krátke stretnutie,“ povedala prednostka mestského úradu Ľubica Čikošová.

Ako sa členovia Vietnamskej komunity na Slovensku už v minulosti niekoľkokrát vyjadrili, Slovensko považujú za svoj druhý domov. Dôkazom ich slov je aj finančná zbierka, ktorú zorganizovali vlani v decembri pre obyvateľov vybuchnutého paneláka v Prešove. Vtedy pomohli sumou 25 tisíc eur.

Autor: (Lucia WERNEROVÁ, MSÚ).


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.03.2020
Prievidza zabezpečuje prevenciu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi
Mesto Prievidza zabezpečuje prevenciu pred šírením nového koronavírusu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi. Bezdomovcom, ktorí sa zdržiavajú v rôznych častiach mesta, rozdáva informačné letáky a rúška. Viacerí oslovení bezprístrešní obyvatelia prevenciu dodržujú už dlhšie a nosia vlastnoručne vyrobe
viac
29.03.2020
Štát povolí otvorenie ďalších prevádzok, avšak za prísnych podmienok
Štát umožní v pondelok (30. 3.) otvoriť na Slovensku ďalšie prevádzky. Sú medzi nimi očné optiky, stanice STK a EK, záhradkárstva, stavebniny, galantérie či advokátske a notárske kancelárie.
viac
30.03.2020
Mesto rozdalo stovku rúšok lekárom a plánuje zriadiť „handlovskú rúškobanku“
V piatok 27. marca bolo handlovským lekárom a ich sestrám darovaných mestom Handlová 106 ks základných rúšok. V Handlovej je spolu na území mesta 40 lekárov.
viac
27.05.2020
Mesto Žilina darovalo zdravotníkom tisícky rúšok
Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina dnes navštívil žilinský primátor Peter Fiabáne. Priniesol jej dar v podobe 10-tisíc kusov jednorazových chirurgických rúšok, ktoré Žilinčania získali z družobného čínskeho mesta Changchun.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %