Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.08.2022 01:10

Malacky podpísali zmluvu na 2,6-miliónový príspevok na kompostáreň


Primátor Malaciek Juraj Říha


Na výstavbu plánovanej kompostárne získali Malacky eurofondovú dotáciu vo výške 2.607.189,10 eura. Vyplýva to zo zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku, ktorú v pondelok zverejnili v centrálnom registri zmlúv (CRZ).


Zmluva s účinnosťou od utorka (23. 8.), ktorú uzavreli 18. augusta Ministerstvo životného prostredia SR a malacká mestská spoločnosť TEKOS, poskytuje samospráve 95 percent z celkových oprávnených výdavkov projektu vo výške 2.744.409,58 eura. Zvyšných 137.220,48 eura predstavuje päťpercentné kofinancovanie mesta.      

Kompostáreň má vyrásť na mieste bývalých vodární pri vjazde do Malaciek z Plaveckého Štvrtka. Pozemky na tento účel získalo mesto do svojho majetku. Na zhotoviteľa výstavby vypíše samospráva verejné obstarávanie.      

Kompostáreň umožní vyrábaťštiepku a ekologicky spracúvať zelený odpad z malackých domácností. Súčasťou budú aj dva veľké hygienizačné biodomy na spracovanie kuchynského odpadu. Primátor Malaciek Juraj Říha verí, že prevádzkou kompostárne sa v meste zvýši miera separácie zeleného odpadu.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.07.2020
Mesto Myjava podpísalo zmluvu na stavbu ochrannej nádrže za 1,4 milióna eur
Mesto Myjava podpísalo zmluvu na realizáciu ochrannej nádrže Padelky. Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie z Operačného programu kvalita životného prostredia.
viac
13.04.2021
Prvý úsek Zemplínskej cyklomagistrály by mohol byť hotový do konca roka
Na obecnom úrade v Zálužiciach privítali vo štvrtok (8. apríla) predsedu Košického samosprávneho kraja Rastislava Trnku, poslanca NR SR Milana Potockého a tiež starostov obcí Hnojné, Jovsa, Kaluža, Klokočov, Kusín, Lúčky a Vinné.
viac
07.06.2021
Na slovensko-ukrajinskom pohraničí sa doplnia prvky cykloinfraštruktúry
V Poloninách pribudnú inteligentné cykloprístrešky, oddychové zóny či cyklotrasy. V rámci projektu s Ukrajinou sa preinvestuje viac ako jeden milión eur. A to s cieľom podporiť cezhraničnú spoluprácu pri budovaní dvoch cyklookruhov.
viac
17.02.2022
Obnova kaštieľa z nórskych fondov sa môže začať
V Jelšave v okrese Revúca sa už čoskoro začne rekonštrukcia severozápadnej časti coburgovského kaštieľa, na ktorú samospráva získala takmer milión eur z Nórskeho finančného mechanizmu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %