Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
04.08.2020 12:25

Malý Dobrofest 2020 sa uskutoční v augustovom termíne


Ilustračný výrez plagátu


Z dôvodu koronakrízy presunuli organizátori tohtoročný Malý Dobrofest v Trnave z apríla na august. Jednodňový hudobný festival s podtitulom Koncert pre Johna Dopyeru, venovaný vynálezcovi rezofonickej gitary, bude v piatok 7. augusta na Nádvorí.


Vstupenky, ktoré si záujemcovia zadovážili v aprílovom termíne, sú platné.       

"Bude to už 6. ročník festivalu, ktorý nadväzuje na svojho predchodcu - medzinárodný hudobný festival Dobrofest Trnava, ktorý bol jedinečným a jediným podujatím svojho druhu nielen na Slovensku, ale aj na celom svete, a v minulosti prispel výraznou mierou k zviditeľneniu mesta i Slovenska,“ uviedol Andrej Halada z Trnavskej hudobnej spoločnosti.       

Organizátorom sa v náhradnom augustovom termíne podarilo zachovať takmer celý program z apríla, výnimkou je novopozvaný pesničkár, spevák a hráč na rezofonickú gitaru Paul Batto jr. zo Slovinska. "Priaznivcov bluegrassu poteší päťčlenná česká kapela Album z Chomutova, ktorej dobrista Zdeněk Lucák patrí medzi inštrumentálnu špičku. Samotná kapela jestvuje už viac ako tridsať rokov, má za sebou úspešné vystúpenia na českých aj renomovaných zahraničných festivaloch v holandskom Voorthuizene, vo Francúzsku a v kluboch v Nemecku, Rakúsku a Litve," informoval Halada.       

Domácu hudobnú scénu bude reprezentovať jeden z najlepších slovenských dobristov Milan Benkovič s jeho špeciálne pre tento festival pripraveným country projektom. Záver večera bude patriť českému bluesovému spevákovi a hráčovi na ústnu harmoniku Matějovi Ptaszekovi a jeho kapele Screaming The Blues.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2017
Na Bojnickom zámku upália bosorku
Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice tento rok počas Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel predstaví tajomný príbeh Vladislava Opoľského. Medzinárodný festival duchov a strašidiel prinesie každoročnú dávku tajomna a strachu v termínoch 27. 4. – 1. 5. 2017 a 3. 5. – 6. 5. 2017.
viac
25.05.2022
Posledný júnový víkend bude patriť festivalu Dni Petržalky 2022
Posledný júnový víkend bude v najväčšej bratislavskej mestskej časti opäť patriť tradičnému festivalu Dni Petržalky.
viac
22.04.2023
Festival Gorazdov Močenok sa bude konať na konci júla
V poradí 31. ročník celonárodného festivalu kresťanského divadla Gorazdov Močenok sa bude konať od 23. do 30. júla. Informovalo o tom nitrianske biskupstvo.
viac
25.01.2024
Od piatka bude v športovej hale v Trnave festival zábavy FestHry
Festival hier, hračiek a zábavy FestHry sa bude konať v Trnave od piatka (26. 1.) do nedele (28. 1.) v Mestskej športovej hale. Podujatie, ktoré píše už svoj 13. ročník a malo prestávku počas pandémie, bolo inšpirátorom pre podobné podujatia na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %