Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
03.02.2020 11:05

Máte nápad ako zlepšiť verejný život v Starom Meste


Michalská ulica. Ilustračná snímka: facebook.com


Chcete prispieť k rozvoju našej štvrti? Podporíme vás! Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyhlásila výzvu na udelenie individuálnej dotácie na podporu verejného života v mestskej časti.


Výzva, ktorá sa udeľuje v maximálnej výške 500,- €, uvádza do života nové Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o prideľovaní dotácií zo staromestského rozpočtu schválené na miestnom zastupiteľstve v decembri 2019. 

Svoje projekty nám môžete posielať od 29. januára do 30. septembra 2020. Žiadosti bude hodnotiť starostka priebežne.

Podanie žiadosti o pridelenie individuálnej dotácie je možné cez elektronický formulár, ktorý nájdete tu: https://staremesto.egrant.sk/

Zároveň pracujeme na príprave ďalších novovytvorených výziev – tzv. malej dotácie do výšky 500,- € (na podporu komunitného života mestskej časti v oblasti kultúry, životného prostredia, sociálnej starostlivosti, školstva a športu, jej pridelenie musia najprv schváliť príslušné komisie a následne miestne zastupiteľstvo) a Staromestskej dotačnej schémy (SMDS), čiže dotácií pre strategické oblasti podpory verejného života mestskej časti na základe vyhlasovaných výziev v výziev v oblasti kultúry, životného prostredia, školstva a športu a sociálnej starostlivosti. Objem poskytnutých financií môže dosiahnuť až 5 000,- €.

Tieto výzvy budú zverejnené až po schválení miestnym zastupiteľstvom, ktoré bude 17. 3. 2020.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2019
Staré Mesto vnáša do systému prideľovania dotácií jasnejšie pravidlá
Bratislavské Staré Mesto by malo vniesť do systému prideľovania dotácií z rozpočtu mestskej časti transparentné a jasnejšie pravidlá. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré schválili miestni poslanci.
viac
31.03.2021
Staré Mesto podporí v rámci dotácií viaceré projekty
Bratislavské Staré Mesto podporí tento rok v rámci prvého kola viaceré projekty z oblasti kultúry, školstva a športu i sociálnej starostlivosti.
viac
25.01.2022
Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií. Na podporu projektov v rámci Staromestskej dotačnej schémy je v rozpočte vyčlenených 61 600 eur, pri malých dotáciách je alokovaných 22 000 eur.
viac
31.05.2022
Nezisková organizácia Dobrý dom podporí cez dotácie 24 projektov
Nezisková organizácia Dobrý dom, ktorú založilo bratislavské Staré Mesto, podporí tento rok dotáciami vo výške 32 000 eur celkovo 24 projektov. Vybrala ich hodnotiaca komisia spomedzi 42 žiadateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %