Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
31.05.2022 04:15

MDV mestu Fiľakovo potvrdilo zámer rekonštruovať malú železničnú stanicu


Fiľakovo zastávka.


Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR mestu Fiľakovo v odpovedi na odovzdanú petíciu potvrdilo zámer rekonštruovať malú železničnú stanicu, ktorá bude v najbližšom období namiesto hlavnej stanice nástupnou a výstupnou stanicou pre rýchliky.


Na sociálnej sieti o tom informoval primátor mesta Attila Agócs.

Rezort dopravy v odpovedi na petíciu uviedol, že Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v súčasnosti pripravujú technické podklady k revitalizácii priestoru stanice Fiľakovo zastávka spolu s vyčíslením nákladov. MDV tiež potvrdilo záujem o urýchlené dokončenie procesu modernizácie trate Fiľakovo – Holiša, vďaka čomu by mohli rýchliky opäť zastavovať na fiľakovskej hlavnej stanici. Zachované podľa rezortu dopravy ostane aj rušňové depo na hlavnej stanici.

O vylúčení hlavnej stanice vo Fiľakove z rýchlikovej dopravy rokovala samospráva so zástupcami MDV a železníc koncom apríla, záruky dohodnutých prísľubov mesto od rezortu dopravy žiadalo písomne v liste odoslanom spoločne s výsledkami petície. Rekonštrukcia malej železničnej stanice je podľa mesta potrebná, pretože nie je pripravená na nápor cestujúcich, nemá vlastné parkovacie miesta a nedisponuje pokladnicou ani toaletami.

Petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice spustilo mesto Fiľakovo v reakcii na návrh cestovného poriadku pre vlakovú dopravu, ktorý od decembra 2022 nepočíta s hlavnou železničnou stanicou vo Fiľakove ako s nástupnou a výstupnou stanicou pre rýchliky. Petíciu vrátane elektronických podpisov podpísalo viac ako 4000 ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2020
Obec Dobrá Niva budovu železničnej zastávky nekúpi
Objekt železničnej zastávky v Dobrej Nive v okrese Zvolen, o ktorý prejavila záujem tamojšia samospráva, sa do majetku obce nedostane. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), ako vlastník nehnuteľnosti, ju totiž obci ponúkli za 18 000 eur, čo ale miestni poslanci neakceptovali.
viac
07.04.2022
Fiľakovo môže prísť o hlavnú železničnú stanicu
Podľa návrhu cestovného poriadku pre vlakovú dopravu, ktorý by mal byť účinný od decembra tohto roku, železnice nerátajú s využívaním hlavnej železničnej stanice vo Fiľakove ako s výstupnou stanicou pre rýchliky. Kompetentní rozhodnutie so samosprávou nekonzultovali.
viac
14.04.2022
Samospráva spustila petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice
Mesto Fiľakovo z iniciatívy primátora Attilu Agócsa spustilo petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice. Podľa samosprávy sa s ňou v rámci návrhu cestovného poriadku pre vlakovú dopravu v budúcnosti nepočíta ako s nástupnou a výstupnou stanicou pre rýchliky.
viac
29.04.2022
Petícia za zachovanie železničnej stanice má takmer 4000 podpisov
Pod petíciu za zachovanie hlavnej železničnej stanice vo Fiľakove sa podpísalo takmer 4000 ľudí. Vo štvrtok, ktorý bol posledným dňom zbierania podpisov, to uviedol iniciátor petície a primátor Fiľakova Attila Agócs.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %