Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
29.07.2022 02:25

Medvedie dni na Hrebienku budú tichšie a hlavne o vzdelávaní


Snímka zdroj: (Región Vysoké Tatry).


Hrebienok vo Vysokých Tatrách privíta cez víkend 30. a 31. júla netradičný festival medveďov v novom formáte. Podujatie malo svoju premiéru v roku 2019, tento rok sa môžu návštevníci tešiť na dva dni plné medvedej zábavy, ale aj vzdelávania.


Informoval o tom manažér horského strediska Lukáš Brodanský s tým, že tento rok budú Medvedie dni aj o niečo tichšie.

"Keďže sa chceme spoločne o prírode nielen rozprávať, ale zároveň aj ukázať, že nám na jej ochrane záleží, budú Medvedie dni v špeciálnom režime. Veríme, že deťom i rodičom sa to bude páčiť, spolu so zaujímavým edukačným programom, tichými vystúpeniami, rôznymi eko atrakciami, hrami a súťažami," priblížil Brodanský.

Na festivale sa deti dozvedia veľa zaujímavého o práci horských záchranárov, nosičov, na vlastných pleciach si budú môcť návštevníci vyskúšať pravú nosičskú krošňu. "Zaujímavé rozprávanie a spoznávanie prírody prostredníctvom lesnej pedagogiky predstaví Správa Tatranského národného parku, unikátny projekt sprievodcu náučnými chodníkmi uvedie Lesmír a o živote tatranských svišťov príde medzi deti porozprávať svišťológ Pavel Ballo," vymenoval manažér strediska.

V sprievodnom programe sa predstavia Dano Heriban, slovenský perkusionista peruánskeho pôvodu Eddy Portella s muzikoterapiou, s detskými piesňami Malinyjam a so spevom, tancom a detskou zábavou zase Usmievanka. Deti aj dospelí si budú môcť zatancovať so zoskupením Tani Tani s Nely, vystúpia aj Haliganda, Fidlikanti či divadlo Actores Rožňava. "Milou tradíciou počas uplynulých ročníkov bolo, že každé dieťa, ktoré si donesie na Hrebienok svojho plyšového medvedíka, čaká prekvapenie. Táto tradícia bude dodržaná aj v tomto roku. Medvedie dni sa konajú za každého počasia," uzatvára Brodanský.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2022
Posledný júnový víkend bude patriť festivalu Dni Petržalky 2022
Posledný júnový víkend bude v najväčšej bratislavskej mestskej časti opäť patriť tradičnému festivalu Dni Petržalky.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
03.04.2023
Novým podujatím kultúrneho leta budú Hlohovské organové dni
Do mapy festivalov organovej hudby sa tento rok vpíše nové podujatie Hlohovské organové dni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %