Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.09.2020 01:46

Medzi držiteľmi Ceny TTSK sú aj ľudia z boja proti COVID-19


Snímka zdroj: (ttsk).


Za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky ocenil v utorok Trnavský samosprávny kraj (TTSK) tri desiatky osobností a kolektívov.


Ceny TTSK odovzdal predseda Jozef Viskupič v Divadle Jána Palárika v Trnave v kategóriách zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúra, sociálne veci a občianska spoločnosť. Návrhy na ocenenia môžu podávať obyvatelia i inštitúcie kraja.      

Medzi ocenenými v kategórii zdravotníctvo je vedkyňa Zuzana Kečkéšová z Galanty, ktorá po práci v USA pôsobí v Českej republike, ďalej vedúca oddelenia epidemiológie na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Trnave a krajská odborníčka pre odbor epidemiológie Dagmar Kollárová. TTSK ocenil nasadenie jej i celého pracovného kolektívu počas epidémie ochorenia COVID-19. Ocenená bola aj spoločnosť SK Dental za vytvorenie tímu zubných lekárov, ktorí ošetrovali pacientov v karanténe i s potvrdeným ochorením COVID-19.      

V oblasti školstva TTSK vyzdvihol okrem iných prácu riaditeľa piešťanskej hotelovej akadémie Ladislava Blaškoviča, tiež riaditeľa trnavského arcibiskupského gymnázia Ľuboša Hašana za rozvoj vzdelávania v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou. Medzi ocenenými bol aj mladý vedec Peter Sághy z Dunajskej Stredy, ktorý pôsobí v USA. Cenu v oblasti športu udelil TTSK orientačnému bežcovi a organizátorovi Alexandrovi Bögimu z Dunajskej Stredy, slovenskému reprezentantovi v hasičskom športe Erikovi Noskovičovi za prvenstvo na majstrovstvách sveta. Jaroslav Baláž z Piešťan bol ocenený za úspešnú medzinárodnú reprezentáciu v pretekoch na vodných rýchlostných vznášadlách, futbalista Stanislav Jarábek, reprezentant zlatej éry Spartaka a futbalový tréner za celoživotné úspechy a Klub Trnava Giants - športový oddiel Old Stars za získanie majstrovského titulu v slowpitchi.      

V oblasti kultúry TTSK ocenil umeleckého vedúceho citarového súboru Dió Héj v Sládkovičove Alexandra Vígha, Pavla Koprdu za prínos v oblasti jazykovedy a jazykového výskumu, in memoriam hudobníka a zakladateľa skupiny MGT Imricha Tilajčíka z Dunajskej Stredy i výtvarníka a pedagóga Mateja Slabého.      

Za občianske postoje TTSK ocenil in memoriam rímskokatolíckeho kňaza a misionára Františka Revesa, tiež aktivistu Mareka Macha z iniciatívy Mladí proti fašizmu, architekta Ľubomíra Mrňu za celoživotné dielo, osobitne za návrh Pamätníka obetiam holokaustu na cintoríne v Piešťanoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Vieš o úradníckom čine, ktorý si zaslúži byť ocenený?
Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle a ostatnými partnermi otvorili zbieranie nominácii do druhého ročníka Úradníckeho činu roka. Čas na nominovanie či prihlásenie sa je do konca augusta 2020.
viac
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
08.09.2021
Šaľa: Verejnosť môže nominovať osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie mesta
Šalianska radnica hľadá aj tento rok osobnosti, ktorým udelí niektoré z mestských ocenení. Ľudí, ktorí prispeli k rozvoju Šale, môže navrhnúť aj verejnosť. Nominácie je potrebné poslať na mestský úrad do konca septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %