Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
28.05.2024 02:10

Medzinárodné kolokvium v B.Štiavnici bude venované hrozbám klimatickej krízy


Ilustračný výrez plagátu. Zdroj: FB


Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici organizuje 26. a 27. júna medzinárodné odborné kolokvium Múzeá a galérie 21. storočia spoločne proti hrozbám klimatickej krízy.


Na podujatí odznie v siedmich tematických blokoch 39 konferenčných príspevkov od autorov reprezentujúcich múzejné a galerijné inštitúcie, vysoké školy, odborné organizácie, nezávislé iniciatívy či podnikateľské prostredie.         

"Múzeá a galérie svojou kredibilitou a vplyvom na verejnosť, môžu byť rozhodujúcimi činiteľmi, dokonca katalyzátormi potrebných pozitívnych zmien v ére klimatickej krízy," uviedla za organizátorov Iveta Chovanová s tým, že environmentálne programové stratégie verejných kultúrnych inštitúcií môžu zásadne formovať postoje a konanie spoločnosti v prospech ochrany životného prostredia, zvyšovania environmentálneho povedomia a podpory udržateľnej budúcnosti.         

Zámerom kolokvia je podľa jej slov vytvoriť doposiaľ absentujúcu diskusnú platformu, medzinárodný environmentálny dialóg, v ktorom budú účastníci prezentovať svoje strategické environmentálne vízie a príklady dobrej praxe, motivované hľadaním riešení na zmierňovanie dopadov klimatickej krízy, vrátane zavádzania inovatívnych foriem edukácie verejnosti a modelov udržateľnosti prevádzok inštitúcií či firiem.

Kolokvium je jedným z výstupov projektu Zelená misia - Slovenské banské múzeum pre klímu, ktorý podporil Nórsky finančný mechanizmus a štátny rozpočet Slovenskej republiky. Vstup na podujatie je bezplatný, so zabezpečeným tlmočením príspevkov. Vzhľadom na obmedzené kapacity priestorov, sa musia záujemcovia vopred zaregistrovať. Viac informácií nájdu na internetovej stránke múzea.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2019
Nový vínny festival ponúkne možnosť porovnať vína z rôznych sopiek
V Banskej Štiavnici chystajú nový vínny festival s názvom Vulkán, ktorý ponúkne možnosť porovnať, ako chutia vína z rôznych sopiek. Vulkán je totiž festivalom vinárstiev z okolia štiavnického stratovulkánu a ich naturálnych aj reduktívnych vín. Uskutoční sa 8. a 9. marca.
viac
27.05.2019
Na Počúvadlianskom jazere vybudujú drevenú promenádu
Na Počúvadlianskom jazere pri Banskej Štiavnici vybudujú 352 metrov dlhú a 1,8 metra širokú promenádu. Lávka bude vyrobená z dubového dreva a bude mať tri móla, z ktorých bude možný prístup do vody.
viac
26.06.2019
Po meste bude jazdiť vyhliadkový vláčik
Pred rokmi vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak s názvom Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Banskej Štiavnice bude počas letnej sezóny voziť turistický vláčik s rovnakým názvom.
viac
26.06.2024
Na Starom zámku štartuje dvojdňové kolokvium o klimatickej kríze
Na Starom zámku v Banskej Štiavnici sa v stredu začína dva dni trvajúce medzinárodné kolokvium, ktoré je tematicky zamerané na klimatickú krízu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %