Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
30.03.2022 11:40

Mesto chce zrekonštruovať atletický ovál na Dubničke


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Bánoviec nad Bebravou chce zrekonštruovať atletický ovál v areáli Základnej školy (ZŠ) Gorazdova. Financie na tento účel žiada z Fondu na podporu športu. O mimorozpočtové zdroje sa radnica uchádza aj na ďalšie dva svoje projekty.


"Cieľom prvého projektu je rekonštrukcia atletického oválu v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Ak mesto získa financie, odstráni pôvodný škvarový povrch oválu a po realizácii potrebných úprav naň položí nový tartan," priblížila radnica.

Mesto má záujem i zmierniť dosahy klimatických zmien, dosiahnuť to chce výstavbou vodozádržných opatrení. Projekt zahŕňa realizáciu zelenej strechy na budove Materskej školy na Ulici 5. apríla a úpravu štyroch asfaltových plôch zmenou povrchu s cieľom zachytávania zrážkovej vody do nádrží. Financie na tento účel žiada samospráva z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Samospráva podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu aj na revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Cyrila a Metoda, Mojmírova a Rastislavova. "V prípade úspešnosti projektu bude mesto môcť rekonštruovať obe ihriská, doplniť zaujímavé prvky – moderné a bezpečné preliezky, lavičky a iné sedenie, piknikové a herné stolíky, prístrešky, nádoby na odpad i stojany na bicykle. Prostredie dotvorí vhodná výsadba a úprava zelene," dodala samospráva.

Všetky tri projekty sú vo fáze schvaľovania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2018
Pavilón ZŠ v Bánovciach nad Bebravou rekonštruujú, bude tam komunitné centrum
Bánovce nad Bebravou budú mať komunitné centrum. Samospráva aktuálne zabezpečuje rekonštrukciu pavilónu v Základnej škole Gorazdova na sídlisku Dubnička, kde bude sídliť, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
11.02.2021
Nitra zrekonštruuje atletický ovál na ZŠ kráľa Svätopluka
V areáli nitrianskej Základnej školy kráľa Svätopluka budú môcť športovci využívať zrekonštruovaný atletický ovál. Projekt za viac ako 125 000 eur už na svojom februárovom rokovaní schválilo mestské zastupiteľstvo.
viac
17.02.2022
Bánovská samospráva chce postaviť nájomný bytový dom na Dubničke
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje postaviť nájomný dom s 22 bytmi na sídlisku Dubnička. Využiť na to chce dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Financovanie stavby odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní v stredu (16. 2.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %