Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
19.10.2022 07:45

Mesto dokončilo rekonštrukciu budovy DAV a sprístupnilo ju verejnosti


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Senica dokončilo rekonštrukciu budovy DAV v priestoroch mestského parku a sprístupnilo ju verejnosti. Informovala o tom hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.


Rekonštrukciu budovy dostala na starosť spoločnosť Mestský podnik služieb, ktorej zriaďovateľom je mesto. "O rekonštrukcii sme sa bavili dlhšiu dobu. Napokon sme v rámci nej urobili tri verejné obstarávania, keď sme riešili stavebnú časť, dodávky okien a dverí a samostatnou časťou bola dodávka elektrozariadení a vzduchotechniky," uviedol riaditeľ Mestského podniku služieb Ján Bachura.

Budova má potenciál na to, aby sa stala centrom mestského parku, ktorý prejde takisto rekonštrukciou. "DAV má viacúčelové využitie. V prízemí je nová kaviareň aj menšia kinosála pre náročnejšie filmy s užším publikom. Poschodie je multifunkčný priestor, kde sa dajú uskutočňovať rôzne výstavy, ale aj stretnutia či už mládeže, starších obyvateľov, ale aj ďalších občanov mesta," doplnil primátor mesta Martin Džačovský.

Súčasťou rekonštrukcie bola i úprava vnútorných priestorov, v rámci ktorej vznikli aj priestory pre kaviareň a kina. "Kaviareň bude využitá nielen pri pripravovaných podujatiach v budove, ale je prístupná aj pre všetkých návštevníkov parku. Kaviareň prevádzkuje mestský podnik Sociálnych služieb a vďaka tomu dostali ako zamestnanci priestor aj zdravotne znevýhodnené osoby," informovala konateľka sociálneho podniku Nora Černáčková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2020
Senica pripravuje založenie sociálneho podniku
Novembrové mestské zastupiteľstvo podporilo zámer mesta založiť mestský sociálny podnik. Pôjde o tzv. „integračný sociálny podnik“, ktorého cieľom bude zamestnávať znevýhodnené alebo zraniteľné osoby.
viac
21.11.2020
V Senici pripravujú založenie sociálneho podniku
Pôjde o tzv. „integračný sociálny podnik“, ktorého cieľom bude zamestnávať znevýhodnené alebo zraniteľné osoby.
viac
06.02.2021
Samospráva hľadá šéfa vznikajúceho sociálneho podniku
Mestské zastupiteľstvo v Senici v uplynulom roku schválilo vznik mestského sociálneho podniku. Mesto v súčasnosti hľadá konateľa tejto spoločnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
17.03.2021
Sociálny podnik mesta Senica začína s náborom zamestnancov
Po dovŕšení nutných administratívnych procesov na sklonku vlaňajšieho roka a v prvých mesiacoch tohto roka, začína Sociálny podnik mesta Senica s náborom nových pracovníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %