Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
21.12.2021 03:20

Mesto Handlová má novú mobilnú aplikáciu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia a návštevníci Handlovej môžu využívať novú mobilnú aplikáciu. Nájdu v nej všetky dôležité informácie, ktoré sú na internetovej stránke mesta. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.


"Aplikácia je prepojená s webovou stránkou mesta a nevyžaduje si preto žiadnu údržbu. Všetok obsah sa do nej prenáša automaticky z webu," uviedla Paulínyová.

Hneď po otvorení aplikácie sa používateľ podľa nej dostane na dynamickú úvodnú stránku, ktorá zobrazuje posledné novinky a výber z kalendára podujatí. "Aplikácia sa ovláda pomocou gest posúvaním obrazovky doprava a doľava, kde sa nachádzajú rýchle správy, dokumenty zverejnené na úradnej tabuli mesta a ďalšie informácie," doplnila hovorkyňa. Aplikácia si vie rovnako sama vyhodnotiť, ako a kedy má používateľa upozorniť na novinky.

Podľa primátorky mesta Silvie Grúberovej je aplikácia pokračovaním v modernom rozširovaní informačných kanálov mesta. "Kolegovia z komunikačného oddelenia ju poslali na testovanie všetkým pracovníkom na úrade a postupne počas decembra konzultujú drobné, skôr grafické, zmeny a prepojenia, keďže mestská stránka je informačne bohatá," dodala Grúberová.

Mobilnú aplikáciu "Handlová" si môže verejnosť nainštalovať prostredníctvom webovej stránky mesta, prípadne cez distribučné platformy Google Play alebo App Store.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
O aktualitách v meste Rajec sa obyvatelia dozvedia cez mobilnú aplikáciu
Aktuálne informácie o dianí v meste Rajec sprostredkuje nová mobilná aplikácia. Podľa Zuzany Ščasnej z oddelenia kultúry mestského úradu má novinka zabezpečiť efektívnejšiu komunikáciu medzi radnicou a obyvateľmi.
viac
23.07.2020
Horská záchranná služba má novú aplikáciu, ktorá má pomôcť turistom
Horská záchranná služba (HZS) spustila novú aplikáciu, pomocou ktorej si môžu turisti privolať pomoc jedným tlačidlom.
viac
28.01.2021
Pri liečbe ochorenia COVID-19 pomáha lekárom mobilná aplikácia
Univerzitná nemocnica Martin (UNM) začala pri liečbe pacientov s ochorením COVID-19 využívať mobilnú aplikáciu. Jej testovanie spustili v polovici januára na Klinike pneumológie a ftizeológie.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %