Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
19.01.2024 02:00

Mesto hľadá nových členov mládežníckeho parlamentu


Snímka zdroj: Mesto Topoľčany


Topoľčianska radnica hľadá mladých ľudí, ktorí by chceli pracovať v mestskom mládežníckom parlamente. Ako informovala, záujemcovia z radov stredoškolákov sa môžu prihlásiť najneskôr do 31. januára.


Mládežnícky parlament mesta Topoľčany je stálym poradným orgánom mestského zastupiteľstva. Jeho úlohou je zabezpečovať kontakt mladých ľudí s orgánmi mesta, pomáhať pri presadzovaní záujmov mládeže, iniciovať a organizovať podujatia pre mladých ľudí a ďalšie aktivity.         

Členmi mládežníckeho parlamentu sú mladí ľudia vo veku od 15 do 30 rokov, ktorí majú v Topoľčanoch trvalý pobyt, alebo v meste študujú. "Aktivisti, dobrovoľníci a mladí ľudia s dobrými nápadmi majú v mládežníckom parlamente skvelú príležitosť realizovať svoje nápady a získavať cenné skúsenosti. Členom sa môžu stať na vlastný podnet prostredníctvom registrácie, alebo delegovaním strednou školou. Funkčné obdobie Mládežníckeho parlamentu mesta Topoľčany sú dva roky," pripomenula radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2021
Parlament schválil novelu zákona o obecnom zriadení
Poslanci NR SR schválili novelu zákona o obecnom zriadení, ktorej cieľom je podľa slov navrhovateľa zlepšiť podmienky participácie občanov na živote obce a v školských zariadeniach.
viac
16.05.2022
V Ružinove by mal v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament
V bratislavskom Ružinove má v budúcnosti pôsobiť mládežnícky parlament. Fungovať má ako poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu.
viac
10.03.2023
Na území kraja začal oficiálne fungovať Mládežnícky parlament BSK
Na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) začal oficiálne fungovať Mládežnícky parlament BSK. Jeho členovia si od predsedu BSK Juraja Drobu prevzali menovacie dekréty.
viac
15.11.2023
Ružinov hľadá záujemcov do mládežníckeho parlamentu
Bratislavský Ružinov by sa mohol pridať k samosprávam, kde pôsobí mládežnícky parlament. Ide o poradný a iniciatívny orgán miestneho zastupiteľstva i starostu. Záujemci sa môžu ešte prihlásiť do konca novembra. Mládežnícky parlament bude kreovaný z 15 z tých, ktorých vyberie komisia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %