Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.10.2021 04:01

Mesto Hlohovec vybaví vedierkami na kuchynský bioodpad všetky domácnosti


Snímka zdroj: mesto Hlohovec


Mesto o tom informovalo na webovej stránke. Prvé kolo výdaja vedierok sa uskutoční od 4. do 29. októbra výlučne pre obyvateľov rodinných domov. "Počas pracovných dní si môžu obyvatelia rodinných domov prísť vedierka prevziať priamo do klientskeho centra na mestskom úrade.


 Obyvateľom Šulekova budú vydávané priamo v kancelárii úradu v mestskej časti," uviedlo mesto.

Do rodinných domov sa spolu s desaťlitrovými vedierkami dostane aj 52 kusov špeciálnych 15-litrových vreciek na KBRO. "Ľudia z bytových domov sa k vedierkam dostanú neskôr prostredníctvom správcov. Ich vedierka budú menšie, sedemlitrové, a dostanú ich bez vrecúšok. Obsah vedierok je možné priebežne vysypávať do veľkého hnedého kontajnera na oficiálnych stojiskách alebo odniesť na jeden z dvoch zberných dvorov," informovalo mesto.       

Ako doplnilo, nárok na vedierka majú ľudia, ktorí majú trvalý pobyt v meste alebo sú tam vlastníkom nehnuteľnosti a majú uhradené poplatky za odpad. Ide o špeciálne nádoby určené na zber kuchynského odpadu s perforovaným vekom na lepšie prevzdušnenie obsahu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
27.03.2021
Na zber BRKO si občania postupne zvykajú
Obyvatelia Liptovského Hrádku si postupne zvykajú na zber BRKO, teda biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu.
viac
03.09.2021
V Čadci už viac ako rok využívajú úsporné hygienizačné zariadenie
Kuchynský odpad, ktorého povinné triedenie sme zaviedli aj na Slovensku, často obsahuje mäsové a mliečne výrobky, či varenú stravu. Takto vyzbieraný odpad však musí pred svojim ďalším využitím prejsť špeciálnym procesom, ktorý sa nazýva hygienizácia.
viac
03.01.2022
Podiel triedenia odpadov rastie, skládkovanie kleslo pod 50 percent
V roku 2020 prvýkrát skončila na skládkach menej ako polovica komunálneho odpadu (49,7 percenta). Potvrdzujú to výsledky Štatistického úradu SR a Eurostatu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %