Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.10.2019 05:05

Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje cintoríny na blížiace sa sviatky


Ilustračná snímka (tasr)


Pre návštevníkov cintorínov pripravili liptovskomikulášska samospráva a verejnoprospešné služby (VPS) potrebný servis na najbližšie dni. Predĺžené otváracie hodiny, predaj smútočného sortimentu či nové informačné tabule ponúka najnavštevovanejší hlavný Vrbický cintorín.


Novinky pribudli aj na ďalších cintorínoch či v poskytovaných službách. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.       

Pred blížiacim sa dušičkovým obdobím sú v kancelárii domu smútku na Vrbickom cintoríne prítomní pracovníci v predĺžených otváracích hodinách. "K dispozícii sú v pracovných dňoch denne od 7.30 h do 19.00 h. Úradovať budú aj vo sviatočný predĺžený víkend, v piatok 1. novembra aj v sobotu 2. novembra do 19.00 h, v nedeľu do 15.00 h," povedala hovorkyňa.       

Návštevu kancelárie domu smútku v rámci predĺžených otváracích hodín môžu návštevníci využiť na overenie svojej platby za hrobové miesta. "Zrušenie hrobového miesta ľudia často zisťujú práve na Dušičky a prísť zapáliť sviečku svojmu blízkemu na zrušené hrobové miesto nie je práve pekná skúsenosť. Preto prosíme ľudí, aby kanceláriu na Vrbickom cintoríne neobišli," apelovala Čapčíková.      

 Vo sviatočné dni bude posilnený aj vývoz odpadu z cintorínov. Na Vrbickom cintoríne je pristavený veľkoobjemový kontajner na lístie, sú tam umiestnené aj nádoby na plasty, kam by mali pozostalí hádzať sviečky a umelé vence. Pri vstupnej bráne sa tiež nachádzajú nádoby na sklo aj papier. Na hlavnom cintoríne sa podľa hovorkyne nachádza 11 kontajnerov na komunálny odpad.      

 Pred sviatkami zintenzívnili zamestnanci VPS aj úpravu cintorínov. "Boli sme tri týždne v plnom pracovnom nasadení na všetkých mestských a prímestských cintorínoch. Kosenie, hrabanie lístia pomedzi hroby, vývoz odpadu, opravili sme aj lavičky a odstránili poškodené časti drevín," uviedol riaditeľ VPS Dušan Grešo.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
12.10.2022
Na cintoríny dohliadne počas sviatkov mestská polícia, MHD posilní spoje
Na žilinských cintorínoch zvýši mestská polícia počas Sviatku všetkých svätých (1. 11.) a Pamiatky zosnulých (2. 11.) bezpečnostné opatrenia. Dopravný podnik mesta Žiliny posilní spoje mestskej hromadnej dopravy (MHD). Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
01.02.2023
V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.
viac
28.09.2023
Mesto pripravuje výstavbu nájomných bytov, prvým krokom je prieskum
Liptovskomikulášska radnica spustila prieskum zameraný na nájomné bývanie. Výsledky ukážu, o aký typ bývania majú obyvatelia záujem. Ešte v tomto roku vyberú vhodné miesto pre výstavbu. V súčasnosti diskutujú najmä o Palúdzke a o lokalite Pod Stráňami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %