Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.03.2020 09:00

Mesto Malacky namieta voči prekladisku materiálu


Na snímke primátor Malaciek Juraj Říha. Snímka zdroj: (tasr).


Primátor Malaciek Juraj Říha sa stavia proti zámeru nového prekladiska stavebného materiálu na území mesta.


Tvrdí, že jeho prevádzka by mala negatívny vplyv na stav dopravnej infraštruktúry v meste, pričom spoločnosť, ktorá prekladisko plánuje, nerešpektuje predchádzajúce dohody s mestom. Firma, naopak, tvrdí, že Říha uvádza nepravdivé informácie.

Podľa zámeru ide o výstavbu prekladiska na Továrenskej ulici v malackom priemyselnom parku. „Takýto zámer nemôžem podporiť, keďže by sme ťažko naloženými kamiónmi z Rohožníka zaťažili Ulicu Duklianskych hrdinov pred nemocnicou a diaľničný nadjazd,” upozornil Říha na webe mesta s tým, že spoločnosť nerešpektuje toto, už dávnejšie formulované stanovisko mesta. Primátor takisto spochybnil vydanie súhlasného stanoviska okresným dopravným inšpektorátom (DI) v Malackách, podľa neho na to neexistuje nijaký relevantný podklad. „Je to veľmi zvláštne, a môžem sa iba domnievať, čo je za tým,” napísal Říha. Naznačuje dokonca, že ak názor mesta bude ignorovaný, „začne verejne hovoriť, ako sa veci majú, a potom budú mnohí prekvapení, aj tí riaditelia polície, ktorí teraz zatvárajú oči”.

Investor, spoločnosť Alas Slovakia, v stanovisku pre TASR upozornil, že Říhove vyjadrenia nie sú pravdivé. „Zvolená trasa zaťaží prepravu o 0,01 percenta, čo predstavuje šesť nákladných vozidiel denne, pričom bola zvolená trasa tak, aby sa vyhla malackej nemocnici,” uviedla spoločnosť v liste primátorovi, ktorý poskytla TASR. „K súhlasnému stanovisku s vydaním územného rozhodnutia zo strany Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) sa naša spoločnosť dopracovala po dlhodobom úsilí a vykonaní aj doplňujúcich zmien v projektovej dokumentácii,” uvádza spoločnosť v písomnosti. Poukázala tiež na to, že Říhove vyjadrenia poškodzujú dobré meno spoločnosti a ak by sa opakovali, firma je pripravená brániť sa právnou cestou.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Veronika Slamková v súvislosti s napadnutým rozhodnutím polície upozornila, že dopravný inšpektorát rieši otázky bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s dôrazom najmä na bezkolízne riešenie organizácie dopravy. „Tak, ako aj v iných prípadoch, tak aj vo veci vydania uvedeného súhlasného záväzného stanoviska sa pri svojej činnosti riadil všeobecne záväznými právnymi predpismi za využitia technických noriem a technických predpisov, ktoré riešia alebo sa dotýkajú predmetnej problematiky,” zdôraznila.

Informovala tiež o tom, že voči postupu príslušníka okresného dopravného inšpektorátu podal primátor Malaciek 16. marca podnet na preskúmanie. „Príslušný nariadený orgán vyhodnotil postup DI v Malackách ako správny,” informovala Slamková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Investor heliportu si nárokuje od mesta 2,7 milióna eur
Investor súkromného heliportu pri Liptovskej Ondrašovej Cyril Fogaš zažaloval mesto Liptovský Mikuláš a žiada 2,7 milióna eur za to, že ho do dnešného dňa nemohol postaviť. Šesťročný spor tak aj naďalej pokračuje.
viac
12.03.2020
Výstavba cestnej infraštruktúry pre priemyselný park skomplikuje dopravu
Krajský dopravný inšpektorát v Nitre upozorňuje motoristickú verejnosť na uzáveru cesty I/64.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
26.04.2021
Nová cyklotrasa spojí priemyselný park so sídliskom Rybníky a centrom
Mesto Levice vybuduje novú mestskú cyklotrasu spájajúcu priemyselný park Géňa so sídliskom Rybníky, centrom mesta a obchodným centrom na severe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %