Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
24.02.2021 09:30

Mesto Michalovce sa pridáva k združeniu Diaľnica na Zemplín


Ilustračná snímka.


Mesto Michalovce sa pridáva k iniciatíve, usilujúcej sa o diaľničné spojenie Košíc s regiónom Zemplína. O vstupe mesta do občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín rozhodli v pondelok (22. 2.) mestskí poslanci.


„Je potrebné zamerať sa aj na najmenej rozvinuté regióny východného Slovenska, ktoré už niekoľko desaťročí trápi chýbajúca kvalitná dopravná obslužnosť a prepojenie na medzinárodné koridory,” uvádza sa v dôvodovej správe schváleného materiálu s tým, že aj keď je Zemplín "vstupnou bránou" do Európskej únie, na jeho území sa nenachádza ani kilometer diaľnic či rýchlostných ciest.

Medzi cieľmi OZ, združujúceho samosprávu, zamestnávateľov, odborníkov z dopravy či aktivistov, ktorí sa usilujú o rozvoj regiónu, je okrem iného i zvyšovanie využitia potenciálu územia Zemplína skvalitňovaním dopravnej infraštruktúry, oživenie hospodárskeho života a rozvoj investícií na území Zemplína či udržanie existujúcich pracovných miest, zabránenie odlivu vzdelanej pracovnej sily a mladých ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
11.11.2021
Vianočné trhy v mestách na Zemplíne nebudú
Vianočné trhy na námestiach okresných miest na Zemplíne tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nebudú, alebo sa uskutočnia len v obmedzenej podobe.
viac
07.12.2021
Tri nové ulice v Michalovciach pomenovali po významných osobnostiach mesta
Tri novovzniknuté ulice v dvoch okrajových častiach mesta Michalovce ponesú názvy po významných osobnostiach mesta. Na svojom poslednom zasadnutí o tom rozhodlo mestské zastupiteľstvo.
viac
27.09.2022
Združenia a kraje na východe sa spojili s cieľom výstavby chýbajúcich ciest
Memorandum o spolupráci podpísali v pondelok (26. 9.) občianske združenia Diaľnica na Zemplín a Náš Prešov spolu s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a Prešovským samosprávnym krajom (PSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %