Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.10.2021 04:12

Mesto Nitra finišuje s registráciou predajcov vo Vianočnom mestečku


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive


Záujemcovia, ktorí chcú byť súčasťou nitrianskeho Vianočného mestečka, majú už iba víkend na to, aby sa zaregistrovali. Ako informovala radnica, registrácia bola zverejnená 29. septembra a končí sa 18. októbra napoludnie.


 „Prihlasovanie je dostupné cez elektronický registračný formulár,“ uviedol mestský úrad.      

Vianočné trhy sú súčasťou projektu Adventná Nitra a Silvester 2021. Tento rok budú vyzerať inak ako v minulých ročníkoch. Ich program by nemal byť sústredený iba na Svätoplukovo námestie, ale bude sa konať aj na Vŕšku. „Naším zámerom je vytvoriť komornejšiu atmosféru a viaceré pódiá pre hudobnú produkciu, aby sme vedeli využiť aj nové moduly a sedenia inštalované na Svätoplukovom námestí a zároveň sa prispôsobiť aktuálnemu covidovému automatu,“ uviedla pred časom vedúca odboru kultúry Dagmar Bojdová.      

Vianočné trhy a nadväzný kultúrny program sa bude konať v období od 28. novembra do 23. decembra, samostatný program je pripravený na Silvestra. „Na celkovú podobu Vianočného mestečka bude mať vplyv záujem predajcov v stánkoch. Samozrejme, že sa všetko pripravuje aj v nadväznosti a v kontexte aktuálnych platných pandemických opatrení a tiež v súlade s platným semaforom pre kultúrne podujatia,“ vysvetlila Bojdová.           

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Vianočné trhy v Prievidzi ponúknu 106 stánkov s rôznorodým tovarom
V inovovanom termíne, 5. decembra, otvoria tento rok v Prievidzi vianočné trhy. V predvečer príchodu svätého Mikuláša budú mať Prievidžania a návštevníci mesta na Námestí slobody k dispozícii stánky s občerstvením, od 13. decembra aj tie s ďalším sortimentom, predovšetkým vianočnými výrobkami.
viac
18.10.2018
Mesto získa za prenájom stánkov na Vianočných trhoch takmer 185-tis. eur
Prenájom stánkov, ktoré budú ponúkať občerstvenie a nápoje počas tohtoročných Vianočných trhov v Žiline, prinesie do mestskej pokladnice 184.816 eur, čo je takmer o 100.000 eur viac ako vlani.
viac
16.10.2019
Nitra mení výber predajcov na vianočných trhoch, nerozhodne len cena
Výber predajcov na vianočných trhoch bude v Nitre prebiehať podľa nových pravidiel. Mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní zrušili elektronickú aukciu.
viac
07.11.2023
Vianočné trhy budú ekologickejšie, novinkou budú zálohované poháre
Svätoplukovo námestie v centre Nitry bude od pondelka zdobiť 15 metrov vysoký vianočný stromček. Tradičné vianočné mestečko však bude otvorené neskôr ako po iné roky. Namiesto novembrového termínu sa predajné stánky otvoria až 1. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %