Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.07.2016 02:20

Mesto Nitra žiada o dotáciu na likvidáciu čiernych skládok v mestských častiach


Ilustračná snímka.


Mesto Nitra podalo v polovici júla tohto roka žiadosť na Environmentálny fond o poskytnutie dotácie na likvidáciu čiernych skládok. Ak bude mesto úspešné, môže v rámci projektu Sanácia nelegálnych skládok odpadu v meste Nitra získať z Recyklačného fondu subvenciu vo výške 58 132 eur.


      "V prípade získania dotácie nám podpora z Environmentálneho fondu pomôže vyčistiť kritické lokality od nezodpovedného správania niektorých jednotlivcov. Väčšina z obyvateľov však vie, že za účelom odvozu odpadu mesto každoročne schvaľuje harmonogram jarného a jesenného upratovania vo všetkých mestských častiach a na účely zvozu odpadu sú v Nitre zriadené zberové dvory," skonštatoval primátor Jozef Dvonč.       

Environmentálny fond bude pri vyhodnocovaní žiadostí zohľadňovať viaceré kritériá, ktorými budú zhoda s regionálnymi a európskymi stratégiami i koncepciami, spôsob odstránenia umiestneného odpadu či opatrenia na elimináciu vzniku miest s nezákonne umiestneným odpadom do budúcnosti. Ak by bola žiadosť úspešná, čierne skládky by boli odstránené v lokalitách Horné a Dolné Krškany, Janíkovce a Párovské Háje. Dotáciu z Recyklačného fondu na odstránenie čiernych skládok získala Nitra aj v minulom roku, kedy dostala v rámci programu Veľké upratovanie spomedzi 219 žiadateľov najvyššiu dotáciu vo výške 111.000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
O peniaze na likvidáciu čiernych skládok má záujem takmer 500 samospráv
Peniaze na likvidáciu čiernych skládok chce získať 491 samospráv. Envirorezort na tento účel vyčlenil sedem miliónov eur, dotácie prerozdelí Environmentálny fond.
viac
24.11.2017
Čiernu skládku odpadu pri vodnom toku Biela sa podarilo odstrániť
Nelegálnu skládku pri vodnom toku Biela v Spišskej Belej, ktorú mesto už dávnejšie evidovalo v blízkosti tzv. kamenného mosta, sa podarilo odstrániť.
viac
19.11.2018
Na regionálny rozvoj a cestovný ruch rozdelia poslanci viac než milión eur
Každá právnická alebo fyzická osoba, nezisková organizácia, mesto či obec môže do konca novembra požiadať o nenávratnú dotáciu z rozpočtu BBSK na projekty určené na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti, rozvoj cestovného ruchu a regionálny rozvoj v kraji.
viac
03.05.2019
Do uzavretia výzvy ostáva pár dní
Už len desať dní, do 13. mája 2019, je možné prihlasovať projekty, ktoré podporí Žilinská župa dotáciami z participatívneho rozpočtu. Župa malým komunitným projektom, ktoré pomôžu zlepšiť životné prostredie, rozdelí 140-tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %