Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
31.01.2022 10:40

Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021


Mestský úrad v Piešťanoch.


Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.


Primátor Peter Jančovič vyzval verejnosť a inštitúcie na podávanie návrhov na Ceny primátora mesta Piešťany za rok 2021. Urobiť tak môžu do 18. februára.

V oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej udeľujú Cenu primátora mesta Piešťany a tiež Filantrop roka. V oblasti kultúry udeľujú ocenenia Kultúrny počin roka a Kultúrna osobnosť roka. Obe majú za cieľ spoločensky vyzdvihnúť významné počiny, kultúrnu aktivitu, činnosť kultúrnych inštitúcií, záujmových združení, jednotlivcov a podnikateľských subjektov. Rovnako mesto oceňuje aktivity v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia.

Zároveň primátor vyhlásil anketu Športovec roka 2021 v kategóriách najúspešnejší mládežnícky športovec – dorastenci do 18 rokov, najúspešnejší dospelý športovec, najúspešnejší kolektív, tréner alebo zaslúžilý pracovník v oblasti športu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Žilina hľadá výnimočné osobnosti mesta
Aj v tomto roku majú Žilinčania možnosť navrhnúť významné osobnosti alebo kolektívy zo svojho okolia, ktoré nesú výrazné zásluhy v oblasti kultúry, športu či vzdelávania. Mesto Žilina opäť hľadá výnimočných ľudí, ktorým udelí jedno zo svojich ocenení.
viac
09.02.2021
Petržalka opäť hľadá svojho nezabudnuteľného učiteľa
Bratislavská Petržalka aj tento rok hľadá Učiteľa, na ktorého sa nezabúda. Ide o špeciálnu kategóriu v rámci každoročných oceňovaní najlepších pedagógov materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %