Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.05.2019 11:05

Mesto poskytne školám špeciálnu podporu pri triedení odpadu


Ilustračná snímka: komarno.sk


Mesto Komárno poskytne základným školám na území mesta špeciálnu podporu pri triedení odpadu. Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo z mestského rozpočtu 2000 eur na vytvorenie vhodných podmienok na triedenie odpadu na základných školách.


Školy dostanú farebné koše, do ktorých budú žiaci triediť papier, kov, sklo a plasty.       

Cieľom je znížiť produkciu odpadu, zvýšiť podiel separovaného odpadu a zmeniť denné návyky už od detského veku. „Jedna osoba v Únii vyprodukuje priemerne 480 kilogramov odpadu ročne, priemerná rodina v Komárne vytvára priemerne dve tony odpadu. V Komárne každoročne potrebujeme spracovať 16 miliónov kilogramov odpadu. Nemuselo by to tak byť, ak budeme odpad triediť,“ povedal primátor Béla Keszegh počas odovzdávania pomôcok na separáciu na Základnej škole na Ulici Eötvösova v Komárne.       

"Ide predovšetkým o vašu budúcnosť. Počúvajte sa navzájom, používajte koše podľa ich farby a určenia. Upozornite aj svojich spolužiakov a dbajte na správne triedenie smetí i doma," vyzval žiakov riaditeľ školy Péter Majer.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Preplnené kontajnery. Kto je zodpovedný za ich vývoz?
Pri veľkom počte ľudí sa môže stať, že nemáte kam vyhodiť vzniknutý odpad z domácnosti, pretože všetky zberné nádoby sú preplnené. Kto je zodpovedný za zvoz komunálneho odpadu a triedeného zberu?
viac
26.04.2018
Prvý rebríček slovenských miest a obcí v triedení odpadu
Do portfólia spoločnosti ENVI - PAK patrilo v roku 2017 viac ako 50 % miest a obcí na Slovensku. Prvýkrát vznikol rebríček sídel podľa toho, ako úspešné sú v triedení odpadu.
viac
04.02.2022
MŽP zvyšuje podporu triedenia a recyklácie komunálnych odpadov
Od začiatku roka 2023 už nebude možné ukladať neupravený zmesový odpad na skládky komunálnych odpadov. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pomáha samosprávam pri budovaní zariadení na mechanicko-biologickú úpravu zmesových komunálnych odpadov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %