Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
19.08.2020 07:30

Mesto pre psičkárov zriadilo výbeh i oddychové miesto


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva mesta Veľké Kapušany v okrese Michalovce vyšla v uplynulých dňoch v ústrety psičkárom.


Majitelia psov môžu od pondelka 17. augusta využívať prvý mestský výbeh, pri návšteve mestského úradu zas od minulého týždňa môžu svojho štvornohého miláčika nechať čakať na vyhradenom mieste v chládku, s prístupom k čerstvej vode. Ako povedal zástupca primátora Ferenc Boczán, snažia sa tak uspokojiť potreby narastajúceho počtu psičkárov v meste.

„Čím ďalej máme v meste viac psičkárov. Stúpa ich počet a aj ich nároky,” dodal. Keďže je voľný pohyb psov na celom území mesta obmedzený, samospráva podľa neho registrovala žiadosti majiteľov psov o zriadenie výbehu už v minulosti. Priestor, ktorý približne 400 psičkárom na tento účel v pondelok oficiálne odovzdali do užívania, sa nachádza na Sídlisku P. O. Hviezdoslava. Výber miesta podľa Boczána súvisel s tým, že ide o pozemok vo vlastníctve mesta. „Vytvorili sme tam svojpomocne, za pomoci technických služieb mesta, niekoľko prekážkových prvkov,” doplnil. Ako dodal, mesto financovalo len oplotenie areálu.

Nápad zriadiť pri vstupe do budovy mestského úradu oddychové miesto pre psov prišiel podľa Boczána od primátora. „V týchto horúčavách nie je vonku v meste, na rozhorúčených betónových plochách nepríjemne len ľuďom, ale aj ich miláčikom. Vyšli sme preto psičkárom, ktorí si k nám prídu vybavovať veci, v ústrety, aby si mohli nechať svojho psa v chládku a pohodlí,” uzavrel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2019
Mestský park zmenil svoju podobu
Mesto Veľké Kapušany v okrese Sobrance ukončilo v uplynulých dňoch projekt zveľadenia mestského parku. Po tom, čo počas júna tu samospráva v spolupráci s obyvateľmi mesta vysadila viacero stromov, zavŕšila zatraktívnenie parku založením okrasných záhonov.
viac
25.11.2019
V obci vybudovali atraktívnu oddychovú zónu pre deti i dospelých
V najväčšej obci Stropkovského okresu, v Breznici, odovzdali do užívania revitalizovanú zónu, ktorej hlavným prvkom je nové multifunkčné detské ihrisko.
viac
16.10.2020
Zaujímavosťou Vyšnej Myšle je močidlo i zaniknutý gotický kostolík
Obec Vyšná Myšľa leží v okrese Košice–okolie na úpätí Slanských vrchov pri rieke Olšava, v súčasnosti má 965 obyvateľov.
viac
19.03.2024
Obec Dobrá Niva plánuje v tomto roku začať s budovaním oddychovej zóny
Obec Dobrá Niva vo Zvolenskom okrese plánuje v tomto roku začať s budovaním novej oddychovej zóny. Patrí k dlhšie plánovanej investícii obce a zároveň najväčším investičným projektom tohto roka. TASR to povedal starosta Milan Jakubík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %