Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.10.2018 02:16

Mesto prepojilo cyklotrasy, sľubuje si od toho zvýšenú bezpečnosť


Ilustračná snímka TASR


Mesto Senica zrealizovalo na cestnej komunikácii III. triedy v mestskej časti Kunov cyklokoridor v dĺžke približne 200 metrov.


TASR informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková. Väčšina cyklotrasy z centra mesta na Kunovskú priehradu vedie mimo cestnej premávky. V Kunove je však približne 200-metrový úsek, kde cyklisti a chodci musia prechádzať po cestnej komunikácii III. triedy. "V uplynulom týždni v tomto úseku prebehlo značenie v miestach, kde sa prepájajú cyklotrasy Senica-Kunov a Kunov-Kunovská priehrada. Odteraz už bude prechádzanie cyklistov bezpečnejšie," uviedla k aktuálnej situácii Barošková.       

Mesto Senica zo svojho rozpočtu zrealizovalo vodorovné a zvislé dopravné značenie, ktoré upozorní vodičov na zvýšený prechod cyklistov v tomto úseku. Na vozovke je zrealizovaný cyklokoridor, po ktorom budú cyklisti prechádzať. "Ide o jeden meter široké pásy zelenej farby po oboch stranách vozovky, na ktoré bola použitá bezpečnostná protišmyková úprava vozovky. V celom úseku novej cyklotrasy bude z dôvodu zvýšenia bezpečnosti cyklistov znížená rýchlosť na 30 kilometrov za hodinu,“ doplnila hovorkyňa mesta. Náklady na značenie boli v celkovej výške 14.755 eur.       

Po realizácii projektu Cyklodopravné trasy Senica – I. etapa, ktorým sa majú doriešiť cesty pre cyklistov v meste, vznikne súvislá cyklotrasa, ktorou sa bude dať dopraviť z Kunovskej priehrady až po Železničnú ulicu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2019
Senica dobuduje cyklotrasy v meste za takmer 1,5 milióna eur
Mesto Senica plánuje v tomto roku v rámci generelu dopravy vybudovať cyklotrasy, ktoré súvisle prepoja železničnú stanicu s Kunovskou priehradou. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
25.05.2020
Nad jazerom pribudla cyklotrasa, mesto plánuje ďalšie
Nový združený chodník pre cyklistov a peších pribudol v uplynulých dňoch pri pravom brehu rieky Hornád v Košiciach. Spája centrum mesta s mestskou časťou Krásna a prechádza cez časť Nad jazerom.
viac
11.02.2022
Bezpečnosť na železničných priecestiach je v zajatí nenaplnených stratégií
Takmer polovica z viac ako 2-tisíc železničných priecestí nie je zabezpečená, chýbajú dôležité bezpečnostné zariadenia, akými sú svetelné signalizácie či závory.
viac
27.07.2022
Na Kunovskej priehrade pribudli nové atrakcie
Na Kunovskej priehrade pri meste Senica pribudli na pláži nové atrakcie v podobe dvoch hracích prvkov, ktoré zrealizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v spolupráci s mestom Senica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %